StoryEditor

Hackeri napadli kreditné karty

19.02.2003, 23:00

Hackerom sa prostredníctvom spoločnosti, ktorá spracúva transakcie cez kreditné karty, podarilo získať prístup k citlivým údajom o viac než piatich miliónoch kariet spoločností Visa a MasterCard v USA, hoci zatiaľ niet dôkazov o tom, že by majiteľom týchto kariet vznikli nejaké škody. Podľa odhadov odborníkov je v USA v obehu celkovo 560 mil. kariet Visa a MasterCard.
Visa oznámila, že hackerom padli do rúk informácie o 3,4 mil. kariet a v prípade MasterCard išlo o viac než dva milióny kariet. Nepovolané osoby by pritom len so základnými dátami o kontách, teda s menom majiteľa a číslom karty, mohli narobiť veľké škody, keďže by mohli zrealizovať celý rad platieb, napríklad pri prenájme automobilu alebo kúpe letenky.
Visa okamžite informovala všetky finančné inštitúcie, ktoré vydávajú kreditné karty tejto značky a zároveň spolupracuje so spoločnosťami, ktoré spracúvajú všetky transakcie. Visa a MasterCard však odmietli zverejniť meno takejto spoločnosti, prostredníctvom ktorej sa hackerom podarilo získať prístup k chráneným údajom.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 13:23