StoryEditor

Podniky a trhy v skratke

12.03.2002, 23:00

Termín podávania žiadostí o licencie GSM a UMTS sa opäť posunie. Záujemcovia o licencie budú môcť svoje žiadosti predložiť až do 14. mája. "Zmena termínu súvisí so zverejnením novej výzvy na podávanie žiadostí o predmetné licencie. Termín sme tak museli posunúť v súlade so zákonom o telekomunikáciách," povedal hovorca Telekomunikačného úradu SR Roman Vavro. Aj napriek ďalšiemu posunutiu termínu (v poradí štvrtého) však ostáva v platnosti plán úradu vydať víťazom tendra licencie ešte do konca prvého polroka. (SITA)
Príprava výstavby diaľničnej prípojky Viedeň -- Kittsee je v pokročilom štádiu. "Všetko nasvedčuje tomu, že po začatí výstavby v roku 2003 je reálny termín dokončenia prípojky do konca roku 2005," informoval o výsledkoch minulotýždňového rokovania zmiešanej slovensko-rakúskej komisie pre spoluprácu v doprave hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Boris Gandel. (SITA)
Ilustračná snímka TASR/EPA
FOTKA: VIEDEŇ
Nárast tržieb o vyše 40 % zaznamenala vlani v porovnaní s rokom 2000 spoločnosť Damovo Slovakia. V absolútnom vyjadrení to predstavuje celkový obrat 786,1 mil. Sk. Firma sa na slovenskom trhu etablovala ako nezávislý systémový integrátor s ponukou komplexných komunikačných riešení pre podnikovú sféru. (TASR)
Yukos je medzi ruskými ropnými spoločnosťami hlavným odporcom požiadavky Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC), aby Rusko znížilo export tejto suroviny na svetový trh v záujme zvýšenia jej ceny. Šéf koncernu Michail Chodorovskij v denníku Financial Times uvádza, že producenti ropy potrebujú nový spôsob regulácie jej produkcie, ktorý má byť založený na otvorenosti a transparentnosti. Podľa neho OPEC nemôže nariaďovať, ale musí presviedčať. (TASR)
Jeden milión zákazníkov využíva služby a produkty spoločnosti EuroTel Bratislava, a. s. Najvyšší nárast počtu zákazníkov zaznamenala vlani, keď počet aktívnych zákazníkov z 493 tis. k 31. decembru 2000 stúpol na 942,6 tis. k 31. decembru minulého roku. (TASR)
Spolu 350 vystavovateľov, z toho 9 zo Slovenska, sa zatiaľ prihlásilo na 1. medzinárodný veľtrh nábytku, bytového textilu a interiérových doplnkov Mobitex, ktorý bude 20. až 24. marca vo výstavných priestoroch BVV Veletrhy v Brne. Podujatie otvorí jednotka európskeho nábytkárskeho dizajnu François Bauche (Francúzsko). (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 06:02