StoryEditor

Chute, vône, vecičky

31.03.2003, 00:00

Fondue môže byť aj s čokoládou
Pri zmienke o fondue si našinec vybaví zvyčajne staré švajčiarske jedlo: teplý roztopený zrelý syr s vysokým obsahom tuku, zmiešaný s korením, troškou čerešňovice či suchého bieleho vína, do ktorého sa namáčajú kúsky chrumkavého chleba. Prípravu zvládne aj totálny babrák, pretože podľa Švajčiarov na syrovom fondue sa vlastne nedá nič pokaziť. Dobrá kuchárka či kuchár sa však neuspokojí s klasikou a výsledkom experimentov môže byť fondue halali zo srnčieho a zajačieho filé, jahňacích steakov so šampiňónmi a čerstvými kuriatkami, údeninové fondue s diabolskou omáčkou, bavorské z hovädziny a teľacích vnútorností, burgundské z hoväd...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/veci-moda, menuAlias = veci-moda, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 01:55