StoryEditor

Prvé kolo predaja majetku Dopravnej banky

25.10.2002, 00:00
Autor:
SITASITA

Prvé kolo na predaj majetku banskobystrickej Dopravnej banky, a. s. v konkurze, vyhlásil včera správca konkurznej podstaty Juraj Koval. Predmetom predaja sú všetky nehnuteľné a hnuteľné veci a nehmotný majetok úpadcu, ako aj všetky pohľadávky a cenné papiere.
Svoj záujem môžu potenciálni nadobúdatelia prejaviť vyzdvihnutím zásad a postupov predaja spolu s formulárom záväznej ponuky od 28. októbra do 4. novembra. Termínom na predloženie záväzných ponúk je 15. november. Obálky s ponukami sa otvoria na Krajskom súde v Banskej Bystrici 19. novembra. Správca vyhodnotí ponuky do 5 pracovných dní od otvorenia obálok a do 15 pracovných dní písomne oboznámi uchádzačov s výsledkom ponukového konania.
Tri súbory, ktoré tvoria pohľadávky, hmotné a nehmotné veci s nehmotným majetkom úpadcu a ostatné cenné papiere predá správca ako celok za najvyššiu ponuku. Ponuky na odkúpenie tohto majetku jednotlivo správca akceptovať nebude. Pri súbore cenných papierov, na ktorých prevod je potrebný súhlas emitenta, môže správca akceptovať aj ponuky na odkúpenie cenných papierov toho istého emitenta jednotlivo, ak nedostane žiadnu ponuku na kúpu celého súboru.
Národná banka Slovenska uvalila na Dopravnú banku nútenú správu 1. júla 2000. Konkurz na Dopravnú banku vyhlásil súd 22. augusta toho istého roka. Najväčším veriteľom banky je Fond ochrany vkladov, ktorý vyplatil do konca minulého roka za nedostupné vklady v banke viac ako 33 tis. náhrad v celkovom objeme 2,218 mld. Sk. Medzi ďalších väčších veriteľov patrí Colný úrad, Dopravná poisťovňa a Unysys Slovakia. Na účtoch konkurznej správy je v súčasnosti z vydobytých pohľadávok už viac ako 700 mil. Sk.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/burzove-noviny, menuAlias = burzove-noviny, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 13:34