StoryEditor

VIDEO: Fico sľubuje 100-tisíc pracovných miest, Kažimír vyrovnaný rozpočet

13.02.2016, 09:09
Na konferencii v Banskej Bystrici predstavila vládna strana Smer-SD programové priority v nadchádzajúcom volebnom období.

Smer-SD dnes rozhodol, že základný politický cieľ strany na roky 2016 až 2020 je ďalšie výrazné posilnenie sociálneho štátu a zvyšovanie životnej úrovne obyvateľov Slovenska tak, aby v roku 2020 dosiahla 85 percent priemeru EÚ. Cieľom jeho strany tiež je, aby sa slovenská ekonomika do roku 2020 stala najvýkonnejšou medzi krajinami V4. Smer-SD zároveň plánuje dosiahnuť v roku 2018 vyrovnaný rozpočet, dostať sa na predkrízovú úroveň v nezamestnanosti a pokračovať v ďalšom zvyšovaní minimálnej mzdy, pričom Fico by bol rád, ak by v novom volebnom období prekročila 500 eur. V súčasnosti je na úrovni 405 eur.

Programovú konferenciu vládnej strany Smer-SD viedol podpredseda strany Pavol Paška. Na podujatí bol prijatý dokument "Robíme pre ľudí a chránime Slovensko", čo má byť základným cieľom účasti Smeru-SD vo vláde v rokoch 2016 až 2020.

"Je to výnimočný formát, sme pár dní pred voľbami. Budeme sa riadiť vašimi názormi a to, čo plénum konferencie odsúhlasí, to bude výstupom," uistil Paška prítomných delegátov.

Za predsedníckym stolom konferencie sedeli okrem lídra strany Roberta Fica a Pašku aj podpredsedovia Smeru-SD Marek Maďarič, Peter Kažimír, Dušan Čaplovič, Robert Kaliňák, generálny sekretár Ján Richter, šéf zboru poradcov premiéra Vladimír Faič a podpredsedníčka parlamentu Jana Laššáková.

VIDEO: Fico sľubuje 100-tisíc pracovných miest, Kažimír vyrovnaný rozpočet 12:59 Paška ukončil konferenciu Od redaktora HN Martina Sliza: "Priatelia, chcem vám všetkým poďakovať za účasť a zaželať šťastnú cestu domov," ukončil Paška konferenciu a povzbudil všetkých prítomných, aby aktívne využívali program v diskusiách. To bol posledný príspevok v našom online prenose, ďakujeme vám za pozornosť. 12:56 Dokument bol jednohlasne schválený Od redaktora HN Martina Sliza: Dokument Robíme pre ľudí a chránime Slovensko bol jednohlasne schválený. Nikto nebol proti, nikto sa nezdržal. 12:55 Prešlo sa k schvaľovaniu dokumentu Od redaktora HN Martina Sliza: Paška poďakoval a prechádza sa na schválenie dokumentu Robíme pre ľudí a chránime Slovensko. 12:54 Fico: Skončím s výkrikom: V roku 2016, voľte stranu 16. Od redaktora HN Martina Sliza: Maňka skončil. Fico si zobral záverečnú reč: "Skúsenosť, ktorú sme nabrali za osem rokov vo vláde je neoceniteľná. Chcem vás požiadať, aby ste v prípade schválenia dokumentu, používali tento dokument ako legitímny argument v politickej diskusii. Chcem povedať, že nemám žiadne ilúzie, pretože proti nám stoja politické strany, ktoré sú pripravené zrušiť sociálne balíky, čo je horšie, sú pripravení navoziť migrantov. Robme všetko preto, aby sme dosiahli výsledok, aby sme boli pri zostavovaní vlády. Preto skončím s výkrikom: V roku 2016, voľte stranu 16." 12:45 Maňka chce výnimku z dlhovej brzdy Od vyslaného redaktora HN Martina Sliza: Za rečnícky pult sa postavil europoslanec Vladimír Maňka. Podľa neho by mala existovať investičná výnimka v rámci dlhovej brzdy. "Spustenie brzdy by mohlo ohroziť obce a mestá, lebo by im zakázala investovať," tvrdí. 12:42 Kaliňák sa pýta, kde bola solidarita v minulosti Od redaktora HN Martina Sliza: Minister vnútra Robert Kaliňák sa vo svojom prejave dostal aj k utečeneckej kríze. Pýta sa, kde bola v minulosti solidarita. "Každá situácia má riešenie a musíme presadzovať naše riešenie, lebo hlas V4 je stále silnejúcim hlasom". Podľa neho sú komunity v niektorých západných mestách neintegrovateľné a sú zdrojom radikálov. 12:07 Do školstva idú masívne prostriedky, vyhlásil Draxler Slova sa ujal minister školstva Juraj Draxler. Školstvo podľa neho nebolo jednoduchou výzvou, ale posledné štyri roky ukázali, že cieľavedomou politikou sa dá nepriaznivý trend zvrátiť. Prvýkrát investujeme do škôlok, štát obnoví vysokoškolské internáty, do školstva idú masívne prostriedky, vyhlásil Draxler.
 
11:56 Štát musí zabezpečiť prístup k svetlu, teplu a vode, vyhlásil Richter Pripravujeme koncept ochrany tých, ktorí sa ocitli v energetickej chudobe, vyhlásil Richter. Štát musí zabezpečiť prístup k svetlu, teplu a vode, dodal.
 
11:44 Richter: Zamestnávatelia potvrdili tento týždeň, že máme pravdu Nasleduje prejav ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jána Richtera. Pribudlo nám 130-tisíc pracovných miest a zvýšila sa zamestnanosť. Zamestnávatelia potvrdili tento týždeň, že máme pravdu, vyhlásil Richter. 11:39 Kažimír: Slovensko sa stalo príkladom Slovensko sa stalo príkladom v dodržiavaní finančných pravidiel v celej Eurozóne, spolu napríklad s Nemeckom, vyhlásil Kažimír. 11:37 Kažimír: Doma svetlo, vonku oblačno "Doma svetlo, vonku oblačno. Nič však netrvá večne," ale podla Kažimíra sa rozhodli veľkí investori prísť na Slovensko a sme elitou v automobilovom priemysle, čo nás bude do najbližších rokov ekonomicky ťahať. 11:34 Vyrvali sme peniaze z rúk daňových podvodníkov, povedal Kažimír Tri roky sme venovali cieľavedomému boju s daňovými únikmi, vyrvali sme peniaze z rúk daňových podvodníkov, vyhlásil Kažimír. Vyše 2 miliardy skončili v rukách vlády a nie v kanály, dodal.
 
11:29 Prvýkrát vyrovnaný rozpočet V roku 2018 nás prvýkrát čaká vyrovnaný rozpočet s nulovým deficitom, tvrdí Kažimír 11:26 Bude, ako nebolo, vyhlásil Kažimír Peter Kažimír: "Bude, ako nebolo a myslím to naozaj pozitívne. Jeden hlučný politický lilipután mi koncom roku 2012 mi odovzdával kryštálovú guľu pri schvaľovaní štátneho rozpočtu. Tak by som si dovolil liliputánovi prečítať, čo som sa dnes dočítal v Hospodárskych Novinách: Agentúra Fitch ocenila pozitívny vplyv Slovenska v eurozóne." 11:21 Dovoľte, aby som vás zabavil Dovoľte, aby som vás zabavil, začína svoju reč minister financií Peter Kažimír. 11:20 Maďarič: Sme pripravení rokovať s každou štandardnou stranou Maďarič: "Sme po voľbách pripravení rokovať s každou štandardnou stranou s cieľom dosiahnuť s partnerom zmysluplný programový prienik. Je aj druhá možnosť, vláda bez Smeru. Jej podoba je jasná - vláda viacerých strán, piatich či šiestich, ktorých spája len to, že odmietli Smer a ktorej rozpad by bol len otázka času." 11:17 Napriek logike a vôli občanov Stačí sa obzrieť päť či šesť rokov dozadu a môžme vidieť zahanbujúci koniec nesúrodej vlády, ktorá vznikla napriek logike a vôli občanov, vyhlásil Maďarič. 11:14 Maďarič: Funkčná stabilná vláda je nevyhnutná Slovo po Robertovi Ficovi prebral minister kultúry Marek Maďarič. Funkčná stabilná vláda je nevyhnutná pre ďalšiu budúcnosť slovenska, vyhlásil Maďarič. 11:12 Fico: My nebudeme na Slovensku vytvárať ucelené komunity s iným náboženstvom Robert Fico: "Náš materiál na roky 2016 až 2020 sa zaoberá aj hrozbami, sú to nezvládnutá migračná kríza a vláda z mnohých nesúrodých subjektov. Ako chcú zvládnuť v zlepenci predsedníctvo v Európskej únii? To, čo sa deje v migračnej kríze, sú neuveriteľné zmeny, je veľká nervozita, my chceme ponúknuť riešenia, chrániť vonkajšie hranice. Dostali sme demarš, čo si to dovoľuje V4 s Bulharskom a Rumunskom s ochranou vonkajších hraníc. Nebudeme sa pozerať na to, ako nám prichádzajú tisíce migrantov, odmietam nezmyselnú politickú korektnosť, musíme hovoriť o tom, čo sa deje, že na Slovensku je kľud, je výsledkom toho, že Robo Kaliňák a jeho ľudia urobil kus poctivej roboty. My nebudeme na Slovensku vytvárať ucelené komunity s iným náboženstvom, nie sú schopní integrácie." 11:00 100-tisíc nových pracovných miest Ak budú výsledky dobré ako sú, môžme garantovať v rokoch 2016 - 2020, že budú reálne mzdy rásť, tvrdí Fico. Chceme vytvárať nové pracovné miesta, cieľ je vytvoriť 100-tisíc nových pracovných miest a znížiť nezamestnanosť pod desať percent, čo je predkrízová úroveň z rokov 2007 a 2008, vyhlásil premiér. 10:57 Najvýkonnejšia ekonomika vo V4 Cieľ strany Smer podľa Fica je, aby sa Slovensko stalo najvýkonnejšou ekonomikou vo Vyšehradskej štvorke. 10:55 Dlhová brzda Fico uvažuje o zmene ústavného zákona o tzv. dlhovej brzde: "Budeme diskutovať o dlhovej brzde, či nie je dnes najlepšia doba pre veľké investície, prečo nenabrať finančné zdroje a pustiť sa do toho."
 
10:49 Zvyšovanie životnej úrovne Fico: Chceme ďalšie posilňovanie sociálneho štátu a približovanie životnej úrovne ku krajinám Európskej únie - v roku 2020 chceme dosiahnuť na Slovensku 85 percent priemeru životnej úrovne krajín únie. Bez toho, aby sme ohrozovali verejné financie.

 
10:40 Fico: Dochádza k reálnemu nárastu príjmov pre mestá a obce Podporili sme obnovu priestorov v nemocniciach aj rozšírenie kapacít v školách, tvrdí Fico. "Dochádza k reálnemu nárastu príjmov pre mestá a obce," dodal. 10:37 Vytvorili sme 130-tisíc pracovných miest Vytvorili sme 130-tisíc pracovných miest, za týmto údajom si stojíme, tvrdí Fico. Budeme schvaľovať akčné plány pre okresy s najvyššou nezamestnanosťou. 10:35 Znížili sme nezamestnanosť, vyhlásil Fico Na trhu práce sme chceli znížiť nezamestnanosť, vyhlásil Fico, dosiahli sme úroveň krajín únie. Nezamestnanosť podľa neho klesla na 7-ročné minimum a v roku 2016 môže klesnúť pod desať percent. 10:31 Najrýchlejšie v celej Európskej únii Za posledný štvrťrok rástla naša ekonomika najrýchlejšie v celej Európskej únii, tvrdí premiér. 10:29 Ekonomiku ťahá najmä domáci dopyt Skonsolidovali sme odvody, o čom pravica len snívala. Výsledkom bolo, že ľudia dostali viac, vyhlásil Fico. Požičiavame si najvýhodnejšie v histórii krajiny. Ekonomiku ťahá najmä domáci dopyt, veľké priemyselné podniky fungujú naplno a prijímajú nových zamestnancov. 10:27 Vyšší a účinnejší výber daní Bola to naša vláda, ktorá v období konsolidácie zamerala pozornosť na vyšší a účinnejší výber daní a prijala opatrenia proti daňovým únikom., vyhlásil premiér.
 
10:23 Desať Bodov Programové vyhlásenie Smer zosumarizoval do desiatich bodov.
 
10:22 Apokalyptické predstavy sa nenaplnili To, že hospodársky rast, inflácia a nezamestnanosť nie sú predmetom kampane je dôkazom, že sú na tom veľmi dobre, tvrdí Fico. Narušili sme hegemóniu vyznávačov voľného trhu cez sociálne istoty. Trh len prehĺbi sociálnu nespravodlivosť, štát musí byť kormidelníkom. "Apokalyptické predstavy sa nenaplnili," dodal premiér. 10:19 Ako hodinky Ekonomika šľape ako hodinky, vyhlásil Fico. 10:17 Slovo prebral predseda Smeru Robert Fico Všetko, čo strana Smer robí, je podozrivé, vyhlásil Fico. Čakali sme na všetky najposlednejšie údaje, vrátane ratingov a daňovej prognózy. 10:13 Konferenciu strany Smer-SD práve otvoril Pavol Paška
 
01 - Modified: 2008-02-07 00:10:40 - Feat.: 0 - Title: Čertovský holič Johnny Depp
01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-25 13:02:01 - Feat.: - Title: Konanie Fica vykazuje podľa Remišovej známky zastrašovania súdnej moci 03 - Modified: 2024-04-25 12:30:14 - Feat.: - Title: Ukazovatele sú pre Slovensko mimoriadne negatívne, priznáva Fico. Avizuje mobilizáciu všetkých zdrojov 04 - Modified: 2024-04-24 14:23:39 - Feat.: - Title: Šéf Najvyššieho súdu Šikuta reaguje na Fica: Ide o politický útok. Je nemysliteľné vydať celú databázu 05 - Modified: 2024-04-24 13:50:36 - Feat.: - Title: Fico: Je podozrivé, že všetky citlivé kauzy posudzoval Klimentov senát
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/aktualne-videa, menuAlias = aktualne-videa, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
25. apríl 2024 19:21