StoryEditor

Nové video ukazuje vypätú situáciu s Kotlebovým ochrankárom, Zsolt Simon doňho strčil

05.12.2017, 13:54
Autor:
chocho
Pri celom incidente stáli dvaja mestskí policajti, ktorí sa však iba prizerali a nijak nezasiahli.

"Ako verejnosť má právo vojsť každý," snažil sa poslanec národného aj banskobystrického krajského parlamentu Zsolt Simon presvedčiť ochrankárov odchádzajúceho župana Mariana Kotlebu na inaugurácii Ján Luntera, aby na podujatie v Rimavskej Sobote pustili aj novinárov z TV Rimava. Simon sa odvolával na to, že ide o verejné zasadnutie a preto je otvorené aj pre všetky médiá.

Narazil však na jednoznačný nesúhlas. "Mňa to nezaujíma," povedal ochrankár síce stroho, ale zato jednoznačne. "Ale mňa to nezaujíma tiež," odpovedal Simon a vyzval novinárov z TV Rimana, aby išli do miestnosti. Ochrankári im však vstup do sály, v ktorej sa konala inaugurácia Luntera, znemožnili.

​​Simon na to reagoval postrčením fyzicky podstatne väčšieho ochrankára. "Akým právom?" pýtal sa popri tom zvýšeným hlasom Simon, na čo ochrankár upozornil poslanca, aby ho nestrkal. Situáciu zobrazuje video týždenníka Týždeň, ktorého autorom je redaktor Eugen Korda. 

Pri celom incidente stáli dvaja mestskí policajti, ktorí sa však iba prizerali a nijak nezasiahli. "Dostali ste nejaký príkaz od primátora?" pýtal sa ich Simon. Primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko je známy sympatizant Mariana Kotlebu.
"Prosím, konajte si svoju robotu," vyzval Simon policajtov, no bez úspechu. Opäť argumentoval tým, že ide o verejné zasadnutie. Policajti sa však ani nepohli.

Do sporu s neoblomnými ochrankármi sa dostal aj Lunter. "Pustite ich. Nula bodov?" snažil sa bez úspechu komunikovať Lunter. "Ľudia majú právo byť na mojej inštalácii, ja si to prajem," vysvetľoval nastupujúci šéf kraja ochrankárom pred dverami.

"Pán predseda, zavoláme aj štátnych policajtov," reagoval na situáciu poslanec Zsolt Simon.

To nakoniec nebolo potrebné, novinára regionálnej televízie Rimava cez ochranku pri dverách dostal až dosluhujúci župan Marian Kotleba.

01 - Modified: 2023-10-25 14:18:13 - Feat.: - Title: FOTOGALÉRIA: Prezidentka vymenovala novú vládu 02 - Modified: 2023-03-09 13:57:27 - Feat.: - Title: Pavel sa oficiálne stal štvrtým českým prezidentom. Na Pražskom hrade prebieha jeho inaugurácia 03 - Modified: 2022-12-27 19:00:45 - Feat.: - Title: Inaugurácia brazílskeho prezidenta sa napriek hrozbe uskutoční podľa pôvodného scenára 04 - Modified: 2022-02-23 11:00:01 - Feat.: - Title: Ján Lunter už nebude kandidovať na župana, vo voľbách podporuje svojho syna 05 - Modified: 2021-11-30 15:13:34 - Feat.: - Title: Kollár si dal podmienku, kedy podporí Lengvarského reformu. Žiadnu nemocnicu nezrušíme, reaguje rezort
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
19. apríl 2024 08:32