StoryEditor

Je veľmi pravdepodobné, že Černák hovorí pravdu. Ivor prehovoril o tom, ako bude prebiehať vyšetrovanie Ruska

03.11.2017, 13:18
Pozrite si rozhovor s bývalým vyšetrovateľom Jaroslavom Ivorom o prípade bývalého šéfa Markízy Pavla Ruska.

Podľa známeho bývalého vyšetrovateľa Jaroslava Ivora je veľmi pravdepodobné, že výpoveď Mikuláša Černáka je dôveryhodná.

Ivor v rozhovore v HNtelevízii hovorí o prípade Pavla Ruska a o tom, ako bue prebiehať vyšetrovanie.

Černák bojuje o svoj status

Podľa Ivora je pre Černáka najväčšou motiváciou výpovede fakt, že sa blíži moment, kedy bude môcť požiadať o podmienečné prepustenie.

"Status odsúdeného sa veľmi vylepší tým, pokiaľ počas výkonu trestu spolupracuje s políciou. Preto si myslím, že motívom Černáka je vylepšiť si status. Preto je dôveryhodnosť jeho výpovede veľmi pravdepodobná."

​Ak by sa podľa podľa bývalého vyšetrovateľa preukázalo, že Černák pri výpovedi klamal alebo zavádzal orgány činné v trestnom konaní tak si tým svoj status nezlepší, práve naopak. Dôležitým posudzovaním v Ruskovom prípade bude premlčacia doba.

"Je pravdou, že vyšetrovateľ skôr ako začne trestnú vec musí skúmať či trestnému stíhaniu nebránia zákonné prekážky. Jedna z nich je premlčacia doba. Tá sa odvíja od závažnosti trestného činu. Čím je závažnejší, tým je premlčacia doba dlhšia. V súčasnom trestnom zákone je premlčacia doba od 3 do 30 rokov," povedal Ivor.

Dôležitý moment - premlčacia doba

Vtedy platný a účinný trestný zákon mal premlčaciu dobu 20 rokov, ktorá uplynula teraz v októbri  alebo v novembri.

"Ak by sa preukázalo, že by došlo k objednávke v novembri, tak táto skutočnosť by bránila stíhaniu a vyšetrovanie muselo byť zastavené," skonštatoval Ivor. 

Vyšetrovanie voči Pavlovi Ruskovi bolo začaté na základe trestného oznámenia bývalého šéfa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Pavol Rusko mal byť podľa portálu podozrivý z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej.

Podľa medializovaných informácií okrem Ruska čelia obvineniu aj Miloš Kaštan, Róbert Lališ alias Kýbel a Mikuláš Černák.

Viac sa dozviete vo videu.

01 - Modified: 2024-03-10 09:43:04 - Feat.: - Title: Slafkovského dve asistencie nestačili, Montreal prehral s Torontom. Černák sa zrani 02 - Modified: 2023-11-23 14:11:13 - Feat.: - Title: Exminister Rusko je vinný v kauze Maják nádeje, trest nedostal 03 - Modified: 2023-11-23 13:11:43 - Feat.: - Title: Prokurátor navrhol upustiť od trestu pre Pavla Ruska v kauze Maják nádeje 04 - Modified: 2023-10-04 09:01:42 - Feat.: - Title: Súd ukončil dokazovanie v kauze Maják nádeje, rozsudok má byť v novembri 05 - Modified: 2023-10-02 13:35:02 - Feat.: - Title: Pavol Rusko by sa mal v stredu opäť postaviť pred súd. Dôvodom je kauza okolo Majáku nádeje
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
19. apríl 2024 17:51