StoryEditor

Z brífingov politických strán

28.05.2002, 00:00
Autor:
TASRTASR

SNS : Návrh na Mandátový a imunitný výbor NR SR na začatie disciplinárneho konania voči poslancovi SMK Miklósovi Durayovi včera opätovne podala skupina poslancov SNS. Žiada v ňom, aby výbor predložil parlamentu uznesenie s odporúčaním navrhnúť poslancovi Durayovi vzdať sa funkcie poslanca parlamentu za závažné porušenie poslaneckého sľubu. Podľa SNS ho Duray porušil svojím vystúpením na zhromaždení 13. apríla 2002 v Budapešti, kde vyhlásil: "...ak sa darí Maďarsku, tak sa darí celej Karpatskej kotline", a súčasne uviedol: "Felvidék je s vami, felvidék ťa podporuje, Viktor."
OKS : Strana pôjde do jesenných parlamentných volieb samostatne. Oznámil to včera jej predseda Peter Tatár. Rokovania s predstaviteľmi KDH a SMK zlyhali, keďže obe tieto strany sa rozhodli pre samostatný postup. Občianski konzervatívci pôvodne avizovali prípadnú volebnú spoluprácu s koalíciou DS - DÚ, so SDKÚ alebo so stranou ANO. Predseda OKS však včera vyhlásil, že rokovania s týmito stranami už nebude iniciovať.
NOSNP : Nezávislá občianska strana nezamestnaných a poškodených (NOSNP) včera vyzvala nezamestnaných a poškodených klientov nebankových subjektov, aby sa nenechali zlákať vyhláseniami Strany za demokratické práva občanov (SDPO). Predstavitelia NOSNP obvinili SDPO z nečestného získavania materiálov NOSNP a ich vyhlásenia označili za Jóbove zvesti. Hlavným cieľom SDPO je podľa predstaviteľov NOSNP zneistiť voličov a rozdeliť jednotu nezamestnaných a poškodených.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 23:00