StoryEditor

Stavbári s novým a rozšíreným certifikátom

28.02.2002, 23:00

Najväčšia východoslovenská stavebná firma Inžinierske stavby, a. s., Košice, rozšírila pôvodný certifikát na systém environmentálneho manažmentu v zhode s požiadavkami medzinárodnej normy ISO 14001 získaný závodom 02 v roku 1998 na celú akciovú spoločnosť. Spolu s certifikátom podľa ISO 14001 odovzdala včera certifikačná spoločnosť SGS Slovakia, spol. s r. o., slovenská pobočka najstaršej certifikačnej spoločnosti na svete SGS so sídlom vo Švajčiarsku, vedeniu Inžinierskych stavieb aj nový certifikát riadenia kvality, ktorý firma obhájila ešte koncom roka 2001 pri certifikačnom audite, a to podľa normy ISO 9001:2000. Ako informoval HN Vojtech Riník, obchodno-technický riaditeľ Inžinierskych stavieb, úspešná certifikácia potvrdila snahu košickej firmy zohľadniť vo svojich aktivitách tvorbu a ochranu životného prostredia. Výsledkom certifikačného auditu je certifikát platný pre hlavnú náplň Inžinierskych stavieb, čiže pre výstavbu inžinierskych, priemyselných, vodných, dopravných a pozemných stavieb, výrobu prefabrikátov, oceľových konštrukcií, betónových a asfaltových zmesí, pre prepravné a mechanizačné služby, skúšky stavebných materiálov a konštrukcií a pre nedeštruktívne skúšky materiálov.
Ako už HN informovali, podľa predbežných výsledkov vzrástol vlani celkový obrat Inžinierskych stavieb, a. s., oproti roku 2000 približne o 25 % na asi 2,5 mld. Sk, z čoho výkony v stavebnej výrobe boli asi dve miliardy korún. Zvýšenie celkového obratu sa prejavilo aj na hrubom zisku, ktorý by mal byť v sledovanom období na úrovni 30 mil. Sk, čo je asi 11-percentný rast oproti predchádzajúcemu roku. Firma vlani zvýšila počet zamestnancov o 6,7 % na priemerný ročný stav 1 750. Významnou stavbou firmy v roku 2001 bol Most Márie Valérie v Štúrove, vďaka ktorému sú Inžinierske stavby v súčasnosti jedinou slovenskou spoločnosťou so skúsenosťami z výstavby mosta cez Dunaj za posledných 10 rokov a z výstavby oceľového mosta cez Dunaj dokonca za posledných 30 rokov. Akcionármi firmy sú Casspos, a. s., Košice, Pro Partners o. c. p., a. s., Bratislava a Istrofin, a. s., Bratislava. O kapitálový vstup do IS, a. s., prejavilo vlani záujem viac zahraničných investorov, medzi nimi, napríklad, aj Eurovia a švédska firma Skanska.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 17:12