StoryEditor

Menový fond preveruje Slovensko

08.10.2003, 00:00

Medzinárodný menový fond odvčera opäť preveruje Slovensko. V rámci pravidelnej ročnej previerky sa sústreďuje najmä na to, v akom stave sa nachádza menová a rozpočtová politika. Uviedol to šéf misie MMF na Slovensku Juan José Fernández -- Ansola. Misia potrvá do 16. októbra.
Zástupcovia menového fondu sa včera stretli s guvernérom Národnej banky Slovenska Mariánom Juskom. "Rokovalo sa o aktuálnych otázkach menovej politiky a o vývoji hlavných makroekonomických ukazovateľov," povedal Ivan Paška z tlačového odboru NBS. Na ministerstve financií získavali informácie od štátneho tajomníka Vladimíra Tvarošku. K obom stretnutiam sa Fernández -- Ansola odmietol vyjadriť s tým, že na začiatku misie by to bolo predčasné.
Fond naposledy monitoroval Slovensko v máji. Išlo o pravidelné konzultácie o situácii v ekonomike, ktoré musí každá členská krajina poskytovať raz ročne na základe štvrtého článku stanov MMF. V správe z májovej misie fond ocenil reštrukturalizáciu a privatizáciu podnikov a finančných inštitúcií, fiškálne aktivity vlády, snahu o znižovanie inflácie, zahraničného dlhu a deficitu zahraničného obchodu.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 05:37