StoryEditor

Air France zvýši počet letov

02.03.2003, 23:00

Francúzska letecká spoločnosť Air France uvažuje o zvýšení prepravnej kapacity pred blížiacou sa letnou sezónou, a to aj napriek tomu, že mnohí jej konkurenti plánujú pre súčasnú neistotu vo svete práve naopak zredukovať počet letov. Avšak druhý najväčší európsky prepravca sa aj napriek napätiu v Iraku a Severnej Kórei rozhodol zvýšiť svoju prepravnú kapacitu o 1,8 %.
Spoločnosť Air France, ktorá je menej závislá od transatlantických letov než jej konkurenti, britský prepravca British Airways a holandská spoločnosť KLM, chce začať ponúkať aj ďalšie extra služby po tom, čo začiatkom tohto mesiaca skolaboval letecký prepravca Air Lib, ktorý rovnako pôsobil na trhu vo Francúzsku. Podobne Air France využila vo svojej prospech aj minuloročný bankrot leteckého prepravcu Sabena z Belgicka a švajčiarskej spoločnosti Swissair.
Nemecký konkurent Lufthansa ešte minulý týždeň zredukoval počet lietadiel o 10, čím sa jeho prepravná kapacita znížila na 46. Zároveň sa spoločnosť rozhodla zredukovať investície a zmraziť prijímanie nových zamestnancov vzhľadom na slabý dopyt po leteckých službách počas ekonomickej recesie vo svete. O podobných krokoch už uvažuje aj holandská spoločnosť KLM.
Air France plánuje zvýšiť počet letov do Ázie v porovnaní s minulým letom asi o 11 %. V súčasnosti spoločnosť lieta do Pekingu, Šanghaja a Hongkongu, počet destinácií v Číne však plánuje zvýšiť. Počet letov v Európe by sa mal počas tohtoročnej letnej sezóny v porovnaní s minuloročnou zvýšiť o 3,3 %. Niektorých analytikov vzhľadom na krízovú situáciu v Iraku plány Air France prekvapili, spoločnosť sa podľa nich vystavuje obrovskému riziku.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 07:43