StoryEditor

Ďalšie oživenie legendy

21.11.2004, 23:00

Na Autosalóne v Ženeve v roku 2001 predstavil Volkswagen štúdiu Transporter. Mikrobus sa svojim vzhľadom odvoláva na tradíciu značky Volkswagen, keď automobilka začala v roku 1950 s výrobou minibusov na bázi modelu Transporter prvej generácie. Ten sa stal pre svoju spoľahlivosť, prispôsobivosť a nenáročnosť legendou. V 60. rokoch, vymaľovaný psychodelickými kresbami, bol jedným zo symbolov hnutia hippies.
Retro automobil navrhlo a pripravilo kalifornské dizajnérske a vývojové stredisko automobilky Volkswagen. To isté štúdio vytvorilo nástupcu legendárneho "chrobáka" New Beetle. Po rokoch príprav sa teraz dostáva do sériovej výroby.
Nový mikrobus sa Volkswagen sa chystá od roku 2007 dodávať nielen do USA, ako pôvodne plánoval, ale aj do Európy a na ďalšie trhy. Rozhodnutie by malo posilniť pozíciu nástupcu legendárneho modelu, pretože iba závislosť na na trhu Spojených štátov prináša isté riziká vyplývajúce z tamojšej zložitej situácie a pretrvávajúceho nevýhodného kurzu dolára.
Automobil bude vybavený modernými prvkami, ako sú xenónové svetlomety či posuvné dvere na elektrické ovládanie. Sedadlá v interiéri sú usporiadané do troch radov, pričom prostredné možno otáčať okolo svojej osy. Volkswagen bude mikrobus, rovnako ako jeho predchodcu, vyrávať vo svojom hannoverskom závode. Zavedenie výroby bude znamenať vytvorenie 1 500 pracovných miesť.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 16:40