StoryEditor

Volkswagen chce kúpiť MAN

07.07.2003, 00:00
Autor:
TASRTASR

Nemecká automobilka Volkswagen plánuje odkúpiť akcie nemeckého výrobcu nákladných automobilov MAN Nutzfahrzeuge, čím by chcela rozšíriť svoj produkčný rad. Výkonný riaditeľ Volkswagenu Bernd Pischetsrieder podľa magazínu už rokuje o možnej dohode s Paulom Achleitnerom, finančným šéfom poisťovne Allianz, ktorá je majoritným akcionárom spoločnosti MAN. Volkswagen plánuje získať spoločnosť MAN, ktorej obchodné tržby v roku 2002 predstavovali takmer 6,5 mld. eur.
Stratégia Volkswagenu v oblasti nákladných automobilov ostáva naďalej nejasná. Otáznik visí aj nad jej podielom vo švédskej spoločnosti Scania. V tejto firme vlastní akcie aj automobilka Volvo, ktorá plánuje v budúcom roku predať svojich 45 %. Podľa analytikov Volkswagen, ktorý vlastní v Scanii 18 % s 34-percentnými hlasovacími právami, buď odkúpi akcie Volva, alebo ich rovnako ako Volvo predá. Analytici však očakávajú, že ani dohoda medzi Volkswagenom a spoločnosťou MAN nebude uzavretá.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 11:27