StoryEditor

Streľba v škole: Traja mŕtvi

17.01.2002, 23:00

Traja ľudia boli zavraždení a ďalší traja zranení pri ďalšej streľbe v školskom zariadení v USA. Tragédia sa odohrala v malej právnickej škole v meste Grundy (štát Virgínia). Vrahom bol vylúčený študent Appalachian School of Law, 42-ročný naturalizovaný Američan nigérijského pôvodu Peter Odighizuwa, ktorého polícia okamžite po zadržaní obvinila z trojnásobnej vraždy a použitia zbrane na spáchanie ťažkého zločinu. Informovala o tom americká televízna stanica CNN.
Medzi obeťami bol dekan fakulty, bývalý výkonný poradca amerického ministra spravodlivosti a právnik v tíme prezidenta Billa Clintona Anthony Sutin, profesor fakulty Thomas Blackwell a študentka Angela Denise Dalesová. Miestny lekár, ktorý študenta pred časom liečil v dôsledku stresu a prílišnej psychickej záťaži, ho označil za "časovanú bombu". Vrah sa v súčasnosti nachádza vo väznici v okrese Buchanan.
Podľa polície Odighizuwa svoje vylúčenie prediskutoval s profesorom Dalom Rubinom, ktorému povedal, aby sa za neho modlil. Študent následne odišiel priamo do kancelárie Sutina a Blackwela a začal do nich strieľať z poloautomatickej ručnej zbrane. Potom masový vrah spustil streľbu aj do študentov. Keď opustil budovu školy, traja ďalší študenti ho premohli. Súdny lekár označil vraždu členov akademického zboru ako popravu. Predstavitelia školy boli skutkom Odighizuwu šokovaní. Škola má okolo 170 študentov a otvorili ju v roku 1997. Jej hlavnou úlohou je školiť právnikov v oblasti uhoľných baní v juhozápadnej Virgínii, kde ich je nedostatok.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 15:27