StoryEditor

Veľká Rača chce patriť rodinám

06.01.2003, 23:00

Už po tretí rok vozia lyžiarov zo Žiliny zdarma. Teraz už aj z Čadce a Martina. V tejto sezóne zriadili platené víkendové skibusy z Bratislavy, Nitry, Trnavy, Piešťan, Trenčína, Ostravy a Olomouca a lyžiarska linka ide aj z Katovíc. Snow Paradise Veľká Rača patrí medzi slovenské lyžiarske topstrediská.
Medzi sedemnástimi veľkými slovenskými zimnými strediskami bola Veľká Rača v uplynulej sezóne so 120 tis. návštevníkmi na siedmom mieste. (Najnavštevovanejšia bola Jasná s 244,5 tis. denných lyžiarov.) V tejto sezóne by chceli mať podstatne viac hostí. Preto zaviedli autobusy, ktoré privážajú lyžiarov každú sobotu a nedeľu skoro ráno až z južného Slovenska tak, aby stihli začiatok prevádzky vlekov a do pol hodiny po skončení mohli ísť zasa domov. V skibusoch predávajú lístky na vleky s 15-percentnou zľavou. Jednoducho, hľadajú možnosti, ako presmerovať časť juhoslovenských víkendových lyžiarov z najbližších rakúskych stredísk do Kysuckých Beskýd na severozápadnom Slovensku. V Trnave mali taký úspech, že museli pridávať aj druhý autobus.
Všetky stupne náročnosti. "Od iných stredísk sa chceme odlišovať tým, že budeme miestom rodinnej lyžovačky," vysvetľuje Vladimír Cukan, výkonný riaditeľ akciovej spoločnosti SCR Veľká Rača, ktorá sa dnes predstavuje ako Snow Paradise. "Na jednom mieste sa m...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/iformat, menuAlias = iformat, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 11:54