Reuters
StoryEditor

Tretia debata skončila. Trump obvinil Clintonovú z korupcie

20.10.2016, 07:15
Autor:
TASRTASR
Americká prezidentkská kampaň vrcholí, obaja kandidáti sa stretli v tretej, a poslednej, debate.

Hillary Clintonová môže mať viac skúseností ako ja, sú to však "zlé skúsenosti", povedal na adresu svojej súperky v tretej televíznej debate kandidátov na prezidenta USA republikán Donald Trump. "Problém je v tom, že rozprávaš, ale nič nedokončíš, Hillary," pokračoval.

Clintonová zasa porovnala svoje skúsenosti s Trumpovými. Upozornila, že v čase operácie, počas ktorej bol zabitý vodca teroristickej siete al-Káida Usama bin Ládin sa ona nachádzala v Bielom dome. A Trump sa zúčastňoval na televíznej šou pre celebrity. "Som spokojná pri porovnávaní 30 rokov mojich skúseností" s Trumpom.

Vzťah k ženám

Dvojica sa pri štvrtej téme spôsobilosti na výkon funkcie prezidenta dotkla tiež obvinení, podľa ktorých Trump obťažoval ženy. Trump si podľa Clintonovej myslí, že s "ponižovaním žien rastie". Obvinila ho tiež, že ide po ženskej "dôstojnosti" a po ich "vedomí si vlastnej hodnoty". Narážala tým na to, akým spôsobom sa Trump správa k ženám. V uplynulých dňoch zverejnili médiá niekoľko prípadov, kedy mal Trump v minulosti na verejnosti obťažovať ženy. Tieto tvrdenia však republikán zásadne odmieta.

Realitný magnát neskôr vyhlásil, že Clintonová a prezident USA Barack Obama podplatili ľudí, aby podnecovali násilie pred jeho marcovým volebným mítingom v Chicagu. Odvolával sa na video, ktoré zverejnil konzervatívny aktivista James O'Keefe.

Spomenul e-maily

Naznačil, že obvinenia o jeho nevhodnom správaní sa k ženám, ku ktorému došlo pred mnohými rokmi, začala Hillary Clintonová a jej "odporná kampaň". Na priamu otázku, čo povie na také veľké množstvo žien, ktoré ho obvinili, republikánsky nominant reagoval, že sú všetky vymyslené a znova obvinil Clintonovú.

Trump tému obťažovania rýchlo otočil a otvoril škandál, ktorému musela v minulosti čeliť Clintonová, a síce používanie súkromného emailu na pracovné účely. Trump vyhlásil, že Clintonová vymazala niektoré emaily, aby utajila únik tajných štátnych informácií a trval na tom, že klamala "ľuďom, kongresu a FBI". Clintonová sa ohradila s tým, že vždy, keď je Trump pritlačený k stene a má reagovať na zásadnú tému, otočí a vytiahne tvrdenia, ktoré sú "šikanovaním" a "irelevantné".

01 - Modified: 2024-05-18 16:36:58 - Feat.: - Title: Amerických hokejistov na olympiáde povedie tréner Sullivan. Premiéru absolvuje na Turnaji štyroch krajín 02 - Modified: 2024-05-18 12:30:26 - Feat.: - Title: Prítomnosť amerických vojakov v Poľsku výrazne zvyšuje bezpečnosť krajiny, vyhlásil Duda 03 - Modified: 2024-05-17 19:30:57 - Feat.: - Title: Muž obvinený z útoku na manžela Nancy Pelosiovej dostal 30 rokov väzenia 04 - Modified: 2024-05-17 13:54:17 - Feat.: - Title: Aj po pozitívnych ekonomických údajoch je americký Fed v otázke redukcie sadzieb opatrný 05 - Modified: 2024-05-17 05:48:58 - Feat.: - Title: Snemovňa reprezentantov Kongresu v USA hlasovala za dodanie munície Izraelu
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. máj 2024 19:14