Joseph Benji Benian sa v oblasti gastronómie pohybuje už dlho. V Bratislave zakladal niekoľko barov či reštaurácií, vždy však túžil niečo aj vyrábať. "Moji predkovia sa venovali výrobe a ja som mal pocit, že to mám v génoch," opisuje Benian. A nakoľko ho fascinovali príbehy známych značiek alkoholických nápojov, z ktorých mnohé vymysleli benediktínski mnísi, spýtal sa sám seba otázku: "Nezanechali benediktíni niečo podobné aj na Slovensku?" Pustil sa do štúdia archívnych dokumentov, porozprával sa s pamätníkmi a podarilo sa mu objaviť recept na bylinný likér. Po dvoch rokoch vývoja bola na trh uvedená Bentianna.
Nápoj si získal na Slovensku obľubu a dnes ho už nájdete aj v Česku, Rakúsku či Británii. "Prvé vzorky sme vyviezli aj do Turecka, Číny a Indonézie," hovorí Benian. Pili ho osobnosti ako monacký knieža Albert, šéf firmy Rolls Royce či herečka Claudia Cardinale. "Nechceme z toho spraviť veľkú firmu, ale aby sme prostredníctvom Bentianny dostali dobré meno Slovenska do sveta," uzatvára Benian.
Poznáte aj vy úspešnú slovenskú firmu? Napíšte nám o nej na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..