StoryEditor

Konečná nominácia na EURO. Toto sú hráči, ktorí budú bojovať za Slovensko

30.05.2016, 09:32
Tréner Ján Kozák dnes oznámi konečnú nomináciu na EURO 2016 vo Francúzsku.

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie po senzačnom triumfe 3:1 nad Nemeckom dnes oznámil konečnú nomináciu na majstrovstvá Európy 2016 vo Francúzsku.

Do konečnej nominácie sa nedostali štyria hráči, obranca Lukáš Tesák, stredopoliari Erik Sabo, Matúš Bero a útočník Adam Zreľák.

Kozák zdôvodnil nomináciu

V konečnom menoslove figurujú traja hráči zo slovenskej Fortuna ligy.

Sú nimi brankár Ján Mucha, jeho klubový spoluhráč zo Slovana Bratislava stopér Kornel Saláta a stredopoliar Viktor Pečovský z MŠK Žilina. V kádri je desať hráčov, ktorí hrali pred šiestimi rokmi na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike, kde Slovensko pod vedením Vladimíra Weissa st. postúpilo do osemfinále.

"Rozhodol som sa po stretnutí s Nemeckom, keď som videl, že zdravotný stav umožňuje všetkým hráčom ísť na šampionát. Čakal som na stav Hubočana, ktorý je tiež v poriadku, preto som vybral týchto 23 futbalistov. V živote sú rozhodnutia, ktoré nie sú príjemné a človek ich robí nerád. Kolega Štefan Tarkovič musel štyrom hráčom oznámiť, že do Francúzska nepôjdu. Aj oni však urobili kus dobrej práce v prospech kolektívu. Bero so Zreľákom sú mladí hráči, ktorí ukázali potenciál, môžeme s nimi počítať do budúcnosti. Ťažké rozhodovanie som mal pri Tesákovi a Sabovi. Na ľavej strane rátam s dvojicou Hubočan - Švento, preto padla voľba pri vyraďovaní na Tesáka. V prospech Gyömbéra pri porovnaní so Sabom hralo, že je lepší v defenzíve, aj keď Erik je univerzál," zdôvodnil Kozák svoju nomináciu.

Boj o miesta sa skončil

Boj o miesta v nominácii prebiehal už pred sústredením v Rakúsku, t.j. v marcovom asociačnom termíne, v ktorom Slováci remizovali doma s Lotyšskom 0:0 a v Dubline proti Írsku dosiahli tiež nerozhodný výsledok 2:2.

Na kontinentálnom šampionáte čaká slovenský tím historická premiéra. Pred odchodom do Francúzska odohrá už len jeden prípravný zápas, v generálke sa v sobotu 4. júna o 20.45 h v Trnave stretne s ďalším účastníkom finálového turnaja Severným Írskom. Výprava odlieta do krajiny "galského kohúta" v pondelok 6. júna o 14.00 h z Letiska M.R. Štefánika v Bratislave.

Prechodným domovom slovenskej reprezentácie počas EURO 2016 bude kúpeľné mestečko Vichy, odkiaľ bude podnikať "výpravy" na zápasy B-skupiny. Prvý ju čaká v sobotu 11. júna o 18.00 SELČ v Bordeaux proti Walesu, pričom pôjde o súboj dvoch debutantov na európskom šampionáte.

V stredu 15. júna o 15.00 SELČ v Lille nastúpia Kozákovi zverenci proti Rusku a zápolenia v skupine uzavrú v pondelok 20. júna o 21.00 SELČ v Saint-Étienne proti favoritovi skupiny Anglicku.

Do osemfinále postúpia prvé dva tímy každej zo šiestich štvorčlenných skupín plus štyria najlepší z tretích miest.

Konečná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na EURO 2016:

brankári: Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava), Ján Novota (SK Rapid Viedeň)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Milan Škriniar (Sampdoria Janov), Martin Škrtel (FC Liverpool), Norbert Gyömbér (AS Rím), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (FC Dinamo Moskva), Dušan Švento (1. FC Kolín)

stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Róbert Mak  (obaja PAOK Solún), Juraj Kucka (AC Miláno), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Ján Greguš (FK Jablonec), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Legia Varšava), Miroslav Stoch (Bursaspor), Vladimír Weiss (Al Gharafa)

útočníci: Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň), Adam Nemec (Willem II Tilburg), Stanislav Šesták (Ferencváros)

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
24. apríl 2024 06:40