StoryEditor

Španiel predviedol fantastickú akciu v Lige majstrov. Jeho tím zdolal slávny Bayern

27.04.2016, 21:36
Autor:
tasrtasr

Futbalisti Atletica Madrid zvíťazili v stredajšom úvodnom semifinále Ligy majstrov 2015/2016 nad Bayernom Mníchov 1:0. Odveta je na programe v utorok 3. mája v mníchovskej Allianz Arene.
      Skóre na štadióne Vicente Calderona otvoril po fantastickej individuálnej akcii domáci Saul Niguez v 11. minúte a to bol napokon aj jediný gólový moment duelu. "Colchoneros" tak pôjdu do odvety s náskokom a päťnásobný európsky šampión z Nemecka bude mať čo robiť, ak chce hrať vo finále v Miláne v sobotu 28. mája proti úspešnejšiemu z dvojice Real Madrid - Manchester City (prvý zápas v Manchestri 0:0-pozn.).

      1. zápas semifinále LM 2015/2016:
      Atletico Madrid - Bayern Mníchov 1:0 (1:0)
      Gól: 11. Niguez, ŽK: Niguez - Costa, Benatia, Neuer, Vidal, rozhodoval: Clattenburg (Ang.)
      zostavy:
      Atletico: Oblak – Juanfran, Gimenez, Savič, Luís – Niguez (85. Partey), Gabi, Fernandez, Koke – Griezmann, Torres
      Bayern: Neuer – Lahm, Martinez, Alaba, Bernat (77. Benatia) – Alonso – Costa, Alcantara (70. Müller, Vidal, Coman (64. Ribery) – Lewandowski

 Od prvých sekúnd sa hral špičkový futbal v obrovskom tempe. Argentínsky tréner domácich Diego Simeone tak ako vo štvrťfinále proti FC Barcelone vytiahol na súpera vysoký pressing a hostia mali veľké problémy pri rozohrávke.

Domáci hráči Bayern zatlačili a už v 11. minúte otvorili skóre. Skvelú individuálnu akciu predviedol proti štyrom obrancom Niguez a perfektné bolo aj jeho zakončenie k pravej tyčke Neuerovej brány. Bayern sa síce snažil dostať domácich pod tlak, ale to sa mu proti v osobných súbojoch dominujúcemu rivalovi nedarilo.

V 28. minúte sa dostal do zakončenia kapitán hostí Lahm, jeho strela trafila v šestnástke ruku Fernandeza, ale anglický rozhodca Clattenburg penaltu neodpískal.

Na druhej strane sa v 30. minúte predral do zakončenia Griezman, ale Neuer vytiahol skvelý zákrok nohou. Atletico hralo tradične výborne v defenzíve a Bayernu v prvom polčase nedovolilo žiadnu čistú šancu. 

Tím španielskeho kouča Bavorov Pepa Guardiolu do druhého dejstva vstúpil aktívne, no defenzíva Atletica pracovala bezchybne. V 54. minúte však mohlo byť vyrovnané, keď z takmer 30 metrov prudko ľavačkou vypálil projektil Alaba, no lopta len otriasla brvnom brány domáceho brankára Oblaka.

Bayern pridal plyn a po rohu výborne na čiare zlikvidoval hlavičku Martineza Oblak. Nemecký majster zovrel domácich, ktorí už napádali nižšie, a akoby stratili dovtedy skvelú organizáciu.

V 64. minúte sa dostal do zakončenia Lewandowski, ale jeho pokus z uhla nemieril do priestoru domácej brány, rovnako ako nádejný lob Costu v 71. minúte. Hralo sa len na jednu bránu a v 73. minúte Oblak vytiahol ďalší perfektný zákrok po prudkej rotujúcej strele Vidala.

Ale mohlo udrieť z ničoho nič na strane druhej, po Griezmanovom brejku sa výborne uvoľnil cez Alabu Torres a vonkajškom trafil len pravú tyč.

Akciu dokreslila dorážka Kokeho, ktorú Neuer kryl. Záver si domáci už postrážili, Bayern dôležitý gól na ihrisku súpera nedal, a tak ho čaká ťažká domáca odveta.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
20. apríl 2024 00:18