StoryEditor

Výroky politikov: Fico hovorí o opozičnej traume. Tá tvrdí, že koalícia si chce z RTVS urobiť slúžku

17.03.2024, 00:00
Autor:
redredTASRTASR
  • Politickú hladinu počas týždňa rozvírila téma okolo RTVS a s ňou spojené chystané zmeny vo verejnoprávnej televízii z dielne SNS. Výroky politikov si pozrite vo videu.
  • Premiér Robert Fico cez týždeň povedal, že chystané zmeny spôsobia traumu v slovenskej opozícii.
  • Podpredseda vlády za SNS Tomáš Taraba na brífingu vyhlásil, že RTVS je roky paródiou vyváženosti a objektívnosti.
  • Opozícia sa voči týmto krokom ostro ohradzuje. Tvrdí, že koalícii ide o zoštátnenie verejnoprávnej televízie.
  • Predseda poslaneckého klubu SaS Branislav Gröhling na brífingu tvrdí, že chystaná novela o verejnoprávnych médiách je neakceptovateľný útok voči RTVS po vzore Vladimira Putina a Viktora Orbána.

  • Prezidentka Zuzana Čaputová v reakcii upozornila, že prijatie nového zákona o Slovenskej televízii a rozhlase v predloženej verzii by bolo v priamom rozpore s novým Európskym aktom o slobode médií.

Politickú hladinu počas týždňa rozvírila téma okolo RTVS a s ňou spojené chystané zmeny vo verejnoprávnej televízii z dielne SNS. Výroky politikov si pozrite vo videu.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová pripravuje novelu návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase. Tento krok sa dostal pod paľbu veľkej kritiky.

image

Odkaz vlády smerom k RTVS: Máte prezamestnanosť, manipulujete, ste príliš komerční a zároveň zarábate málo

Premiér Robert Fico cez týždeň povedal, že chystané zmeny spôsobia traumu v slovenskej opozícii.

Podpredseda vlády za SNS Tomáš Taraba na brífingu vyhlásil, že RTVS je roky paródiou vyváženosti a objektívnosti. Povedal, že je to braková televízia.

image

Tlačová konferencia o zmenách v RTVS sa zvrtla: Taraba zaútočil na Machaja. Pred novinárskymi otázkami zutekali

Taraba označil riaditeľa verejnoprávnej televízie Ľuboša Machaja za bezdomovca zasypaného exekúciami. "Úzka skupina ľudí, ktorá končí na kandidátkach PS, si z RTVS urobila stranícke médium. Toto nemá nič s pluralitou. Stanovisko vlády je jasné, Slovenská televízia a rozhlas majú patriť všetkým občanom," zdôraznil.

image

Šéf RTVS Machaj: Útok Tarabu považujem za mentálnu výbavu mimo môjho zorného poľa (rozhovor)

Šéf SNS Andrej Danko povedal, že chcú uvoľniť reklamný strop, aby mohla televízia zarábať viac na reklamách. "RTVS nie je ekonomicky udržateľná. RTVS by skončila bankrotom, keby ju štát nedotoval," povedal Danko.

Opozícia sa voči týmto krokom ostro ohradzuje. Tvrdí, že koalícii ide o zoštátnenie verejnoprávnej televízie.

Podľa predsedu poslaneckého klubu SaS Branislava Gröhlinga je chystaná novela o verejnoprávnych médiách neakceptovateľným útokom voči RTVS po vzore Vladimira Putina a Viktora Orbána.

image

Zmeny v RTVS: Je to neakceptovateľný útok. Čelíme výzve zastaviť Roberta Fica, reaguje Gröhling

"Opäť raz nás Robert Fico ešte viac približuje k Rusku a Maďarsku a vzďaľuje nás od našich západných partnerov. Čelíme výzve zastaviť Roberta Fica a chceme odkázať vláde, Ficovi ale aj zahraničným partnerom, že Robert Fico naozaj nereprezentuje, čo si národ želá a ctí," povedal Gröhling.

"To, o čo v skutočnosti vláde ide v tomto zákone, je vytvoriť vlástnu propagandistickú štátnu televíziu, vytvoriť médium, ktoré bude servilne pomáhať tejto vláde," povedal šéf Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

image

Opozícia protestovala proti zmenám v RTVS: Dopadne to ako pri Trestnom zákone. Sú slabší, než sa zdá

Prezidentka Zuzana Čaputová v reakcii upozornila, že prijatie nového zákona o Slovenskej televízii a rozhlase v predloženej verzii by bolo v priamom rozpore s novým Európskym aktom o slobode médií.

01 - Modified: 2024-04-19 11:23:17 - Feat.: - Title: Taraba: Budovanie kapacít na zhodnotenie odpadu patrí k prioritám 02 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 03 - Modified: 2024-04-19 08:09:42 - Feat.: - Title: Zelenú transformáciu musíme robiť zmysluplne. Nesmie znižovať konkurencieschopnosť ekonomiky, vraví Taraba 04 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 05 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:01