StoryEditor

Výroky politikov: Danko prešiel do rázneho útoku. Obáva sa, že Pellegrini sa začne porovnávať s Ficom

04.02.2024, 00:00
Autor:
redredTASRTASR
  • V tomto týždni dominovali v slovenskej politike finiš kandidatúr za prezidenta a rozprava k Trestnému zákonu, ktorá dlhodobo poburuje opozíciu aj verejnosť.
  • Výroky politikov si pozrite vo videu.

Začiatkom týždňa oficiálne ohlásil kandidatúru v prezidentských voľbách šéf SNS a podpredseda parlamentu Andrej Danko. Je pripravený byť v prípade úspechu vo voľbách prezidentom najmä súčasnej koalície.

"Kandidujem na prezidenta preto, aby som naplnil svoje politické ambície," vyhlásil Danko. Zopakoval, že považuje za politickú chybu, že premiér Robert Fico kandidovať nechce.

Danko opäť ostro kritizoval svojho koaličného partnera Petra Pellegriniho.

image

Vzťahy medzi Dankom a Pellegrinim sú chladné a napäté, SNS je rozladená, tvrdí poslanec Michelko

Šéfovi Hlasu vyčítal, že nechce urobiť zmeny v rokovacom poriadku a myslí už len na prezidentskú kampaň a nazýva ho alibistom. Danko znovu zopakoval, že podľa neho by bol šéf Smeru Robert Fico najlepším kandidátom na prezidenta.

"Mám najväčšiu obavu, že keď sa Pellegrini stane prezidentom, tak opäť sa začne porovnávať s Ficom. Pre mňa je dôležité, aby koalícia vydržala a ja sa bojím, že keď mu zachutí moc, tak sa to rozpadne. Som presvedčený, že len Fico dokáže poraziť Korčoka."

Šéf SNS v relácii použil aj ostrejšie slová, keď sa ho moderátor spýtal, či je v koalícii nespokojný. "Použijem slovenský výraz. Som nasratý, rozumiete, som nasratý," vulgárne sa vyjadril Danko.

Šéf parlamentu Peter Pellegrini sa priamej konfrontácii s Dankom zatiaľ vyhýba. Na Dankove ostré slová reagoval len slovami, že sa koaličný partner a šéf SNS pravdepodobne rozhodol vo voľbách podporiť Ivana Korčoka.

Na poslednú chvíľu oznámil kandidatúru aj šéf hnutia Slovensko Igor Matovič. Deklaruje, že svojou kandidatúrou nechce škodiť kandidátovi Ivanovi Korčokovi, no aj jemu chce "v mene ľudí" dávať otázky.

image

Som Dávid idúci proti Goliášovi, no kandidovať chcem, hovorí Matovič. Prirovnáva sa ku koreniu

"Hlásim sa do boja, chcem držať chrbát demokratickému kandidátovi, chcem vytvoriť koridor pravde a klásť možno aj nepríjemné, ale adekvátne otázky," doplnil. Nie je podľa neho vylúčené, že hnutie Slovensko podporí v druhom kole Korčoka.

Okrem prezidentských volieb stále rezonuje téma novely Trestného zákona. Koalícia si schválila skrátenú debatu v druhom čítaní na 62 hodín.

To sa opozícii nepozdáva. "Cieľom novely Trestného zákona je podľa šéfa PS Michala Šimečku dosiahnutie amnestie pre "našich ľudí", a preto je vláda ochotná ohroziť bezpečnosť obyvateľov a paralyzovať trestný systém," povedal Šimečka.

image

Vláde záleží len na novele Trestného zákona. Chcú dosiahnuť amnestiu pre "našich ľudí", kritizuje Šimečka

K Šimečkovi sa opätovne pridal aj šéf SaS Richard Sulík. Za najväčšiu chybu vlády označil predloženú novelu Trestného zákona, ktorá podľa neho spôsobí hospodárske škody a ohrozí aj bezpečnosť krajiny. Poznamenal, že namiesto upokojovania spoločnosti dospela vláda k početným protestom v uliciach.

 

01 - Modified: 2024-04-03 16:44:02 - Feat.: - Title: "Garant vzťahov s Maďarskom." Členovia predsedníctva Aliancie podporili Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-03 13:03:56 - Feat.: - Title: PS vyzvalo ľudí zúčastniť sa na voľbách, zopakovalo podporu Korčokovi 03 - Modified: 2024-04-03 13:13:49 - Feat.: - Title: Neúspešný kandidát Kubiš bude v druhom kole voliť Pellegriniho 04 - Modified: 2024-04-03 12:46:40 - Feat.: - Title: Analytik Mislovič pre HN: Nižšia účasť by pomohla Ivanovi Korčokovi. Peter Pellegrini má širšiu bázu voličov 05 - Modified: 2024-04-03 13:13:30 - Feat.: - Title: Internet sa baví, prinášame NAJ memečka: Pellegrini sa s rodičmi nezmestí do bytu, v regiónoch na Miletičke
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. apríl 2024 02:52