StoryEditor

Výroky kandidátov: Korčok hovoril o nevýhode voči Pellegrinimu, šéf parlamentu zas o tom, čím trpí Slovensko

20.03.2024, 17:00
Autor:
redredTASRTASR
  • Už o tri dni spoznáme víťaza prvého kola prezidentských volieb.
  • Najväčším favoritom je predseda parlamentu a šéf Hlasu Peter Pellegrini. Spolu s ním by mal podľa prognóz a prieskumov postúpiť do druhého kola bývalý minister zahraničia Ivan Korčok. Výroky prezidentských kandidátov si pozrite vo videu.
  • Pellegrini za jednu z priorít ako budúci prezident považuje, aby sa stierali rozdiely medzi slovenskými regiónmi. Zároveň by privítal, aby do zahraničia prúdilo viac našich investícií.
  • Korčok počas predvolebnej kampane tvrdil, že by chcel byť tvár nevyhnutnosti modernizovať Slovensko.
  • V pondelok odstúpil z boja o prezidentský palác šéf SNS Andrej Danko. Vzdal sa prospech Štefana Harabina.

Už o tri dni spoznáme víťaza prvého kola prezidentských volieb 2024. Najväčším favoritom je predseda parlamentu a šéf Hlasu Peter Pellegrini.

Spolu s ním by mal podľa prognóz a prieskumov postúpiť do druhého kola bývalý minister zahraničia Ivan Korčok. Výroky prezidentských kandidátov si pozrite vo videu.

Pellegrini za jednu z priorít ako budúci prezident považuje, aby sa stierali rozdiely medzi slovenskými regiónmi. Zároveň by privítal, aby do zahraničia prúdilo viac našich investícií.

image

Z Macronovej rétoriky ma až mrazí, hovorí Peter Pellegrini na HNClube

Šéf Hlasu ďalej tvrdí, že by chcel zorganizovať častejšie stretnutia všetkých troch ústavných činiteľov.

Korčok počas predvolebnej kampane tvrdil, že by chcel byť tvár nevyhnutnosti modernizovať Slovensko. Podľa neho Slovensko zaostáva v mnohých veciach.

image

Prvý stret najväčších favoritov: Korčokovi bola vyčítaná kauza Evka, Pellegrinimu zmena postojov voči Ukrajine

"Prezident môže byť hlasom v našom politickom systéme, ktorý bude nabádať na to, aby sa Slovensko posúvalo dopredu," vyhlásil Korčok.

Šéf hnutia Slovensko Igor Matovič ohlásil kandidatúru v poslednej chvíli. Povedal, že si je vedomý, že sa prezidentom nestane ale podľa vlastných slov vie pritiahnúť zhruba stotisíc voličov, ktorí by inak podľa Matoviča nešli voliť.

"Hlásim sa do boja z druhého šíku, chcem držať chrbát demokratickému kandidátovi. "Kandidatúry sa nevzdám, budem trieštiť hlasy. Môže to byť 100-tisíc ľudí, ktorí by inak k voľbám neprišli," povedal.

V pondelok odstúpil z boja o prezidentský palác šéf SNS Andrej Danko. Vzdal sa prospech Štefana Harabina. Podľa lídra národniarov to bývalý sudca dotiahne do druhého kola. "Aby sa národné sily netrieštili,“ odôvodnil Danko rozhodnutie, ktoré označil za jedno zo životných.

image

Danko s Harabinom uzavreli politický obchod, šéf SNS odstúpil z volieb. Exsudca chce presadiť neutralitu

Chce tým podľa vlastných slov ukázať, že vie prekročiť svoj tieň. „V sobotu nás čaká veľký boj a som presvedčený, že pán Harabin ho dotiahne do druhého kola,“ dodal.

„Ja idem voľby vyhrať,“ netají sa Harabin. „Keby som nepresvedčil sám seba o víťazstve, ako by som presvedčil voličov, aby volili mňa?“ pýtal sa na brífingu Harabi

01 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená? 02 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 03 - Modified: 2024-04-24 14:51:34 - Feat.: - Title: Mazák na výbore k svojmu odvolaniu: Rebelujem, lebo to, čo robíte, nie je správne 04 - Modified: 2024-04-23 12:21:55 - Feat.: - Title: Gašpar považuje Harabina za odborníka. Tvrdí však, že zhoda v koalícii bude problematická 05 - Modified: 2024-04-23 16:11:22 - Feat.: - Title: Koalícia chce odvolať Mazáka aj Majerníka, Dankova SNS na uvoľnenom mieste vidí Harabina
menuLevel = 1, menuRoute = prezidentske-volby2024, menuAlias = prezidentske-volby2024, menuRouteLevel0 = prezidentske-volby2024, homepage = false
25. apríl 2024 11:02