StoryEditor

Matovič prehovoril o exekúcii: Nepodvolím sa im. Nech si poslúžia, ale pokutu nezaplatím

21.07.2017, 10:58
Autor:
TASRTASRlmlm
Národná rada uvalila na šéfa obyčajných Igora Matoviča exekúciu, pretože nezaplatil pokutu 12-tisíc eur.

Šéf OĽaNO-NOVA Igor Matovič sa po dlhšej dobe objavil v parlamente. Donútila ho kauza okolo exekúcie, ktorú na neho uvalila národna rada.

Dôvodom je fakt, že Matovič nezaplatil pokutu 12-tisíc eur za to, že mal ako poslanec platnú živnosť.

​Šéf obyčajných v parlamente vyhlásil, že pokutu nezaplatí.

"Pokutu som nezaplatil a ani nezplatím. Nech si poslúžia nebudem prvý ani posledný," odkázal Matovič. Šéf obyčajných ľudí povedal, že sa nepodvolí tomuto rozhodnutiu.

"Viem, že náklady na exekútora ma budú stáť viac. Nech sa páči, nech si poslúžia," dodal Matovič. Šéf obyčajných vyhlásil, že do parlamentu nebude chodiť aj naďalej. "Kým ju bude viesť magor, ja nemám dôvod tam chodiť do parlamentu."

Nepáči sa mu, že o pokute rozhodoval výbor v zložení, v ktorom majú ústavnú väčšinu koaliční poslanci. Nazval ich sudcami, ktorí ho nenávidia, lebo ich často nazve zlodejmi.

"Preto je tento proces nespravodlivý a zaujatý voči mne. Moja živnosť totiž ležala mŕtva na poličke s tržbou nula eur," vysvetlil.

O tom, že poslanec má pokutu zaplatiť, rozhodol aj Ústavný súd SR. Ten takisto označil za zaujatý.

Matovič sa pýta, prečo sa parlamentný výbor nezaoberal faktom, "že premiér Robert Fico (Smer-SD) býva v byte daňového podvodníka, alebo že minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) zatajil pôžičku".

Kancelária Národnej rady SR k exekúcii Matoviča pristúpila po tom, čo sa jej dvakrát nepodarilo doručiť výzvu na úhradu pokuty, ktorá mu bola udelená parlamentným výborom pre nezlučiteľnosť funkcií vo výške šiestich mesačných platov, pretože nemal pozastavenú živnosť. Posledným dňom na úhradu mal byť 24. apríl 2017.

"Upozorňovali sme ho na zaplatenie s tým, že v prípade neuhradenia dlhu je kancelária povinná pokutu vymáhať formou exekúcie," uviedla Kancelária NR SR.

Matovič o splátkový kalendár nepožiadal.

01 - Modified: 2024-04-25 12:59:54 - Feat.: - Title: Nedostavil sa na vypočutie. Opozícia vyzvala prezidenta Finančnej správy, aby zodpovedal otázky na schôdzi 02 - Modified: 2024-04-21 12:28:04 - Feat.: - Title: PS možno Rašiho ako šéfa parlamentu nepodporí, Drucker odmieta spory v koalícii 03 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško 04 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 05 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
26. apríl 2024 05:06