Organizátori Veľkého protikorupčného pochoduTASR/M. Svítok
StoryEditor

Fico bojuje proti korupcii? Prečo potom neprišiel na náš pochod a nezdieľal fotky, pýta sa mladá študentka

02.05.2017, 14:23
Protikorupčný pochod bude mať pokračovanie. A nielen v Bratislave.

Organizátori Veľkého protikorupčného pochodu oznámili, že ďalšia akcia sa uskutoční 5. júna. Tentokrát nebude pochod len v Bratislave, ale aj na východe Slovenska, v Košiciach alebo v Prešove.

Organizátori pochodu Dávid Straka a Karolína Farská to oznámili po tom, ako vláda nesplnila ich podmienky a vo svojich funkciách neskončili minister vnútra Robert Kaliňák, šéf polície Tibor Gašpar a špeciálny prokurátor Dušan Kováčik.

"Je zaujímavé, že oni tvrdia, že sa im páči naša iniciatíva a potom neskôr premiér Fico povie, že oni zvládli svoju akciu aj bez podpory a hovorí koľko tam bolo ľudí," hovorí Farská.

Reagovala aj na to, že Fico verejne deklaruje boj proti korupcii.

"Prečo potom premiér neprišiel na náš pochod a nezdieľal fotky, aby nás podporil?" pýta sa mladá študentka a organizátorka protestu.

Okrem protestného pochodu študenti rozbiehajú aj petíciu pre Národnú radu SR, pod ktorú chcú získať potrebných 100.000 podpisov. S ich zberom začnú už tento víkend v centre Bratislavy.

Na prvý protikorupčný pochod prišli 18. apríla do Bratislavy tisícky ľudí. Organizátori sa rozhodli pre usporiadanie ďalšieho, nakoľko v nimi stanovenej lehote dvoch týždňov neboli splnené ich personálne požiadavky - vo funkciách neskončili minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), policajný prezident Tibor Gašpar a špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ozrejmil Straka.

Študenti sa podľa neho nedočkali ani toho, aby niekto z trojice s nimi komunikoval. „Potvrdilo to naše obavy z toho, že vláda je arogantná k občanom a ignoruje ich požiadavky,“ povedal Straka počas brífingu pred sídlom Univerzity Komenského na Šafárikovom námestí.

Farská vysvetlila, že okrem Bratislavy by sa mal protikorupčný pochod uskutočniť na východe Slovenska – v Košiciach alebo v Prešove, a organizátori zvažujú podľa jej slov aj Žilinu a ďalšie mesto v strede Slovenska. „V ostatných krajským mestách sa budú v deň protestu zbierať podpisy pod petíciu, ktorú sme pripravili,“ vysvetlila študentka.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 03 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 04 - Modified: 2024-04-16 12:36:26 - Feat.: - Title: STU boduje na plnej čiare. Jej fakulta je pre stredoškolákov opäť jednou z najžiadanejších na Slovensku 05 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
20. apríl 2024 09:54