StoryEditor

Beblavý a spol. podporia zmenu ústavy, ktorá smeruje k rušeniu amnestií

30.03.2017, 15:10

Sedem nezaradených poslancov NR SR združených okolo Miroslava Beblavého podporí zmenu Ústavy SR, ktorá povedie k možnosti zrušiť amnestie Vladimíra Mečiara. Na dnešnej tlačovej konferencii to oznámil Beblavý.

"Zrušenie Mečiarových amnestií je jedno z kľúčových rozhodnutí tohto volebného obdobia. Bude to jednoznačné pomenovanie Mečiarovho režimu ako zločineckého," myslí si opozičný poslanec. Podľa jeho slov je však plnou zodpovednosťou Roberta Fica (Smer-SD), Bélu Bugára (Most-Híd) a Andreja Danka (SNS), že odmietli podporiť návrh Jána Budaja (OĽaNO-NOVA) a odmietli aj väčšinu pripomienok opozície, ktorá chcela ich návrh vyriešiť.

Aj keď nezaradení poslanci považujú koaličný návrh zmeny ústavy za nedokonalý, po diskusii s ministerkou spravodlivosti Luciou Žitňanskou (Most-Híd) sa ho rozhodli podporiť. "Je to jediná reálna šanca, ako dať ľuďom nádej, že právny štát na Slovensku môže existovať," povedal Beblavý.

Jeho skupina však očakáva okamžité predloženie návrhu uznesenia na zrušenie amnestií Vladimíra Mečiara, hneď, ako bude zmena ústavy uverejnená v Zbierke zákonov.

menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
25. apríl 2024 01:55