StoryEditor

Danko niekoľko minút na brífingu kritizoval Kisku: Roztrhali by ste ma, keby som lietal domov lietadlom

20.03.2017, 15:50
Autor:
lmlm
Šéf parlamentu na brífingu vyzval Andreja Kisku, aby okamžite vymenoval ústavných sudcov.

Šéf parlamentu Andrej Danko dnes niekoľko minút venoval na brífingu prezidentovi Andejovi Kiskovi. A ostrej kritike voči nemu.

Danko najprv vyzval prezidenta, aby okamžite vymenoval ústavných sudcov.

Nič nebráni tomu, aby prezident z navrhnutých kandidátov vymenoval sudcov Ústavného súdu. Bola to jedna z tém, ktorá si žiadala riešenie," povedal Danko. Kroky Kisku označil dokonca za úmysel.


Dankova kritika na prezidenta sa stupňovala od 20:39 minúty

Výzva Kiskovi
„Dnes znovu vidíme úmysel nevymenovať ústavných sudcov a nepokročiť k riešeniu problému na Ústavnom súde. Je to na zamyslenie, ako si dovolí napriek rozhodnutiu Benátskej komisie prezidentská kancelária nekonať," pýta sa Danko v reakcii na konanie Kisku.

Danko na brífingu vyhlásil, že sa odmieta zúčastniť na tejto motanici, ktorú spôsobila podľa predsedu SNS prezidentská kancelária.

Vyzývam Andreja Kisku k väčšej zodpovednosti a k tomu, aby nespôsoboval škodu občanom," vyhlásil Danko.

V závere brífingu šéf SNS v kritike na Kisku pritvrdil.

"Čo by ste robili s Dankom, keby išiel so svojím synom do Poľska poklepávať mrakodrap, ktorý stavala firma, v ktorej pracuje Dankov syn," reagoval šéf parlamentu.

"Roztrhali by ste ma"
Dokonca sa pýtal, čo by ste robili s Dankom, keby domov lietal lietadlom a symbolicky rozdával plat. "Roztrhali by ste ma," pokračoval Danko.

Ostrá kritika na adresu prezidenta prišla len pár hodín po tom, čo Kiska poslal Dankovi list, v ktorom kritizoval postup koalície pri zrušení Mečiarových amnestií.

Prezident zdôraznil, že tu je názor drvivej väčšiny obyvateľov tejto krajiny, ktorá ich chce zrušiť. "Právne autority povedali jasne svoj názor, že "Áno, tieto amnestie sa dajú zrušiť," povedal Kiska.

"Dnes posielam list predsedovi parlamentu a predstaviteľom všetkých štandardných politických strán, kde ich vyzývam k tomu, aby sme túto historickú šancu nepremárnili. Aby prebiehala medzi politickými stranami diskusia, snaha o porozumenie a argumentovanie," vyhlásil prezident.

01 - Modified: 2024-04-13 11:16:30 - Feat.: - Title: Pre Slovensko by bolo najlepšie, keby bol šéfom Národnej rady Danko, vyhlásil Fico 02 - Modified: 2024-04-08 10:15:03 - Feat.: - Title: Danko je pripravený rokovať o zmenách v koalícii. Politická mapa sa zásadne mení, hovorí šéf SNS 03 - Modified: 2024-04-05 13:11:22 - Feat.: - Title: Keď má prezident slabé právomoci, tak prečo je toľko napätia okolo jeho voľby? (komentár) 04 - Modified: 2024-03-12 14:47:47 - Feat.: - Title: Korčok sa pustil do koalície kvôli zmenám v RTVS: Idú až za hranu. Veľmi dobre vedia, že prekračujú hranice 05 - Modified: 2024-03-08 11:32:53 - Feat.: - Title: Vládna koalícia zásadne zlyháva v oblasti rovnosti a rešpektu k ženám, tvrdí PS
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
16. apríl 2024 17:17