StoryEditor

Mečiar to spáchal a Dzurinda zakryl. Matovič hovorí o najväčšom prípade korupcie u nás

17.03.2017, 10:00
Igor Matovič pripravil test pre Fica. Tvrdí, že mu ukázal najväčší korupčný prípad.

Igor Matovič dnes prišiel podľa vlastných slov s najväčším korupčným prípadom v histórii Slovenska. Popísal ho na tlačovej konferencii

"To, čo chceme predstaviť dnes, Slovensko ešte nezažilo," vyhlásil Matovič. Tvrdí, že sa dostal k účtovníctvu firmy, cez ktorú sa prali úplatky a dnes ho chce zverejniť. Matovič znova upozornil na privatizáciu spoločnosti SCP Ružomberok Milanom Filom a následné prevedenie časti spoločnosti na firmu Spoločná istota.

Igor Matovič tvrdí, že tým, že si Milan Filo nesplnil záväzok voči zamestnancom a nevyplatil im 15 percent z hodnoty privatizácie, je privatizačná zmluva neplatná. Podľa neho je práve to dôvod, prečo svoj biznis presúva do Česka.

Podľa Igora Matoviča Filo pri privatizácii zarobil takmer šesť miliárd slovenských korún. "To, čo daroval zadarmo ľudom, ktorí podpisovali privatizačnú zmluvu, neskôr predal odkúpil a 5-tisíc krát drahšie rakúskej firme," vyhlásil Matovič. 

"Mečiar to spáchal, nikto z nás nemôže pochybovať, že o tom nevedel. Mikuláš Dzurinda tento podovd zakryl a pýtam sa, prečo tento podvod nezačal riešiť Robert Fico," pýta sa Matovič.

"Dnes predkladáme Robertovi Ficovi dôkazy z najväčšieho korupčného prípadu aký sa kedy na Slovensku stal," tvrdí Matovič.

"Verejnosť si dnes uvedomuje deväťdesiate roky viac ako v minulosti," myslí si Ján Budaj. "Dnes cítime zo všetkých strán, požiadavku verejnosti, aby túto sa jar konečne hovorila pravda, aby sa temné kúty zlodejstiev, násilia a zneužívania moci popravde osvetlili a kde sa dá aj odčinili," povedal na tlačovej konferencii. 

"Nie je to len nejaké duchovné a politické prepojenie medzi zločinmi tajnej služby a vykradnutím Slovenska.  Toto je materiálne dokázateľná súhra. Bola to organizovaná zločinecká skupina, ktorá využila dôveru občanov, ktorí ju pustili k moci a ktorá spôsobila nielen únos a vraždu ale spôsobila aj zbedačenie Slovenska," tvrdí Budaj. 

Na pondelok zvoláva Budaj všetkých, ktorí chcú naozaj zrušiť Mečiarove amnestie. Má sa tak stať ešte pred poslaneckým grémiom, ktoré zvolali koaličné s strany.

"To že nikdy premiér Fico nechcel zrušiť amnestie všetci vieme, a to že ich teraz chce zrušiť, znamená, že tu nie je suverénom, tým je verejnosť a verejná mienka. A verejnosť mu hovorí, že už toho má dosť. Otázka je, či koná úprimne," zakončil Budaj. 

01 - Modified: 2022-05-07 11:31:29 - Feat.: - Title: Fico vyhral dvakrát. "Zachránil" seba a rozhádal koalíciu, Matovič obnovil spor so Sulíkom 02 - Modified: 2022-05-06 19:32:15 - Feat.: - Title: Heger: Hatrákova a Tabák sa spreneverili hodnotám OĽANO, vyjadrenia Matoviča o prezidentke nie sú vhodné 03 - Modified: 2022-05-05 21:34:16 - Feat.: - Title: Zastavte kampaň voči OĽANO. Neobťažujme verejnosť našimi spormi, vyzval Šipoš SaS 04 - Modified: 2022-05-05 16:02:16 - Feat.: - Title: Koaličná kríza: Tri scenáre, ako budú vládne strany riešiť konflikt 05 - Modified: 2022-05-05 14:48:40 - Feat.: - Title: Tabák a Hatráková to dali na Matoviča
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
23. apríl 2024 19:25