StoryEditor

Fico obvinil 41 poslancov z podvodu s chudobnou vdovou. Je to trápny pokus premiéra, tvrdí Matovič

15.02.2017, 14:53
Autor:
chocholmlm

​Premiér Robert Fico dnes na mimoriadnom brífingu obvinil 41 poslancov z podvodu. Išlo o bilbord, kvôli ktorému prerušili včera mimoriadnu schôdzu. Je na ňom vyobrazená "chudobná vdova."

41 poslancov presne vedelo čo robí, ak takúto fotografiu predložili. To čoho sa dopustili z opozície, prekročilo posledné hranice, ktoré ešte politici ctili. Spáchali podvod. Fotografia vdovy je fotka ženy, ktorá vôbec nepochádza zo Slovenska, je z ČR, jej iniciálky sú Anna B. a pochádza z Moravy. Čo je smutnejšie, pani zomrela v roku 2013," hovorí Fico.

Fico volal s českým premiérom

Premiér dodal, že keďže išlo o občianku Českej republiky, volal dokonca s premiérom Bohuslavom Sobotkom.

Telefonoval som s českým premiérom, hovoril som aj so synom tejto pani a so starostom," hovorí Fico.

"Je to podvod sprevádzaný s hyniezmom a cynizmom, ktorý nemá miesto. Jediné riešenie, aby boli odstránené škody aspoň čiastočne. Hanbím sa za 41 poslancov, pretože toto už vyžaduje nejaký pokrivený charakter," tvrdí Fico. Vyzval, aby štvrtková schôdza o jeho odvolávaní bola zrušená.  

Ak si do Googlu zadáte heslo „babička“, Matovičovu chudobnú vdovu nájdete ako prvú fotku. Bola nahraná na český portál rajce.idnes.cz. Podľa údajov na tomto webe by mal byť jej autorom Lubomír Kovařík.

K fotke, ktorá bola na český portál nahraná 7. apríla 2011, napísal Kovařík aj vysvetľujúci popis: „Dnes som behal po doktoroch a v jednej čakárni sedela babička ako z rozprávky. Pochádza z Vnorov (Vnorovy sú obec v Česku v okrese Hodonín v Juhomoravskom kraji, pozn. red.) a má 86 rokov.“ Podľa premiéra sa babička volá Anna B. a zomrela v roku 2013.

"Je to trápny pokus"

"Je to veľmi trápny pokus pán premiér," hovorí Matovič. Dodáva, že Fico si má dať námahu a volať miliónu slovenských domácností. "A tým pádom máme od neho pokoj, lebo bude volať sto rokov."

"Aj strana Smer-SD používa v straníckych novinách úplne bežné obrázky pochádzajúce z fotobánk. A čo si pán premiér myslí, že budeme pátrať, či títo nemeckí dôchodcovia ešte žijú? Je to veľmi trápny pokus od predsedu vlády," vyhlásil Matovič.

Fico reaguje na svoje odvolávanie v parlamente (sledujeme online) 16:43 Matovič vyzýva Fica Matovič vyzýva Fica, aby si nehľadal "ďalšie trápne výhovorky, len aby sa mohol vyhnúť schôdzi. 16:41 Nie som zbabelec ako Fico a Danko "Nikto nikdy netvrdil, že táto konkrétna babička dostala tú faktúru. Je to trápny pokus. nemám problém sa ospravedlniť jej rodine. Nie som zbabelec ako Fico a Danko."  16:40 "Aj smeru používa obrázky z fotobánk" "Aj strana Smer-SD používa v straníckych novinách úplne bežné obrázky pochádzajúce z fotobánk. A čo si pán premiér myslí, že budeme pátrať, či títo nemeckí dôchodcovia ešte žijú? Je to veľmi trápny pokus od predsedu vlády," vyhlásil Matovič. 16:39 "Je to veľmi trápny pokus" "Je to veľmi trápny pokus pán premiér," hovorí Matovič. Dodáva, že Fico si má dať námahu a volať miliónu slovenských domácností. "A tým pádom máme od neho pokoj, lebo bude volať sto rokov." 16:38 Matovič sa ospravedlnil "Keď niekto urobí chybu je chlapské sa opspravedlniť. Ja sa ospravedlnujem rodine tejto pani. Nebol to úmysel. Objednali sme si ilustračný obrázok. Predpokladali sme, že to je z fotobanky. Ospravedlňujem sa," reaguje Matovič na Fica. 16:35 Pozrite si reakciu Fica na odvolávanie

16:28 „41 poslancov spáchalo podvod" „41 poslancov spáchalo podvod. Zneužili mŕtveho človeka," hovorí Fico.   16:27 Fico vyzval na zrušenie schôdze Fico vyzval 41 poslancov, aby rušili návrh na mimoriadnu schôdzu. 16:26 Fico volal aj s českým premiérom „Telefonoval som s českým premiérom, hovoril som aj so synom tejto pani a so starostom," hovorí Fico. "Je to podvod sprevádzaný s hyniezmom a cynizmom, ktorý nemá miesto. Jediné riešenie, aby boli odstránené škody aspoň čiastočne. Hanbím sa za 41 poslancov, pretože toto už vyžaduje nejaký pokrivený charakter," tvrdí Fico.   16:24 Je to cynické Táto pani pochádza z obce Vnorove Pani Anna a zomrela v roku 2013, hovorí Fico. Dodáva, že to považuje za cynické a odsúdeniahodné, že použili na politický zápas fotografiu cudzej občanky, ktorá už nie je medzi nami. 16:23 Fico hovorí chudobnej vdove Včera navrhovatelia ukázali fotografiu chudobnej vdovym ktorá mala mať stopercentnú faktúru drahšiu. "41 poslancov presne vedelo čo robí, ak takúto fotografiu predložili. To čoho sa dopustili z opozície, prekročilo posledné hranice, ktoré ešte politici ctili," hovorí Fico. 16:21 Fico začal brífing Premiér Robert Fico hovorí o mimoriadnej schôdze. "Táto schôdza je zbytočná. Problém, ktorý nám vytvoril regulačný úrad, sme vyriešili," hovoril Fico.  

 

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
24. apríl 2024 03:27