StoryEditor

Matovič obvinil Glváča s Dankom, že porušili zákon. Ukázal video ako dôkaz

14.02.2017, 15:07

​Podpredseda Národnej rady SR Martin Glváč (Smer-SD) dnes v pléne parlamentu hlasoval za šéfa NR SR Andreja Danka (SNS).

Na tlačovej konferencii to vyhlásil opozičný poslanec OĽaNO-NOVA Igor Matovič, ktorý oboch vyzval na odstúpenie. Glváč mal použiť Dankovu kartu.

"Danko s Glváčom spáchali podvod, keď pán Glváč hlasoval miesto Danka. Následne, keď na to prišli, sa nepriznali a nechali schôdzu bežať ďalej. Došlo k závažnému porušeniu zákona priamo v NR SR dvoma najvyššími predstaviteľmi parlamentu. Spáchali podvod a následne sa k tomu nepriznali," povedal Matovič a pustil videozáznam, ktorý má podvodné hlasovanie dokazovať.

ANKETAAké dôsledky by mal mať incident s hlasovacím zariadením? Martin Glváč by sa mal vzdať poslaneckého mandátu. 4% Andrej Danko by sa mal vzdať poslaneckého mandátu. 1% Poslaneckého mandátu by sa mali vzdať obaja. 88% Žiadne, nepovažujem to za problém. 7% Hlasovalo 1554 ľudí, aj vy

​K incidentu malo dôjsť počas prezentácie na začiatku mimoriadnej schôdze venovanej odvolávaniu premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Kým Danko v sále nebol, hlasovanie ho vykázalo, že bol vďaka jeho karte prítomný.

Na druhej strane Glváč, ktorý sa v sále nachádzal, je vykázaný ako neprítomný. Glváč mal totiž manipulovať práve s Dankovou kartou, nie so svojou.

"Pán predseda neporušil žiadny zákon," hovorí v reakcii šéfka tlačového oddelenia parlamentu Zuzana Čižmáriková.

Podľa jej slov predseda parlamentu hlasoval svojou kartou. K zámene došlo len pri prezentácii poslancov v pléne.

Glváčov hovorca Martin Čambálik povedal, že nešlo o úmysel, podpredseda parlamentu si myslel, že je to jeho karta, pretože na nej nebolo meno ani číslo. "Pán Glváč bol presvedčený, že to bola jeho hlasovacia karta." 

Na otázku, či sa za svoje konanie Glváč ospravedlňuje, Čambalík zopakoval, že v tom nebol žiaden úmysel.

"Momentálne nie je ten čas na ospravedlnenie, lebo to treba vnímať aj v kontexte snahy pána Matoviča prekryť, ako sa správa v parlamente," dodal.

Matovič hovorí o podvode, aký ste ešte nevideli (sledujeme online) 16:52 „Morálka je viac ako zákon" Morálka je viac ako zákon, odkázal na záver brífingu Matovič Dankovi a Glvačovi. 16:50 Prezentácia má podľa Matoviča ešte väčšiu váhu ako hlasovanie, odpovedá Matovič na otáuku redaktora HN Martin Sliza, či je to to isté, ako keby jeden za druhého hlasovali.   16:48 Kázanie o morálke "Trestaný mám byť hoci som neporušil žiadny zákon, tí ktorí ho porušili tak mlčia a kážu o morálke," tvrdí Matovič. 16:47 "Oni vedeli, že porušili zákon" "Oni vedeli, že porušili zákon. Ak sú čestní, slušní a charakterní, tak odstúpia. Oni to zbabelo zatajili. Dvaja zbabelci sa zahrali, že sa to nedozvedia," hovorí Matovič 16:46 Remišová spomína prípad Radičovej Remišová hovorí, že táto situácia sa stala bývalej premiérke Ivete Radičovej. Tá vtedy omylom hlasovala za svoju kolegyňu. "Urobila som chybu, a preto sa vzdávam poslaneckého mandátu," tlmočila jej slová Remišová. 16:44 Hlasovanie inou osobou je vylúčené „Pri hlasovaní poslanca je zastúpenie iným poslancov alebo inou osobou vylúčené," číta zo zákona Matovičov poslanec Gábor Grendel.  16:43 Matovič vyzval Danka s Glvačom, aby sa vzdali mandátu „Vyzývame preto z tohto miesta kapitána Danka aj bývalého ministra obrany Glvača, aby sa vzdali svojich poslaneckých mandátov," ´vyzval Matovič.   16:42 Čakal by som, že povedia prepáčte Matovič teraz vysvetlil, v čom spočíva podvod. Čo by ste očakávali od statočného vojaka kapitána Danka a Glvača? Čakal by som, že povedia prepáčte, viete čo len sme zachaosili dajte nás na výbor a zaplatíme pokutu. Lenže oni nie spáchali podvod a nepriznali sa za neho" 16:37 Glvač s Dankom porušili zákon "Kapitán Andrej Danko a Glvač spáchali podvod, kedy hlasoval Glvač za Danka. Keď na to prišli, nepriznali sa a nechali schôdzu plynúť ďalej." 16:35 Vážne porušenie zákona Matovič hovorí o vážnom porušení zákona. "Dvaja ľudia spáchali podvod, nepriznali sa za to ako budete vidieť. Zároveň je najhorší je Matovič, ktorý chcel poukázať na podovd s energiami." 16:34 Mimoriadny brífing Matovič hovorí o podvode, aký ste ešte nevideli. Hovorí o mimoriadnej tlačovej konferencii.

01 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 02 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča 03 - Modified: 2023-10-03 13:35:36 - Feat.: - Title: Zachránili Matoviča rómske osady? Expert vidí zlom v preferenciách OĽANO inde 04 - Modified: 2023-10-01 08:35:04 - Feat.: - Title: Matovič bude v opozícii. Kolaborovať s mafiou nebudeme, zdôraznil 05 - Modified: 2023-08-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Igorovi Matovičovi sa stala tá najhoršia vec
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
25. apríl 2024 05:37