StoryEditor

Fico reaguje na odvolávanie: Na tomto divadle opozície sa nezúčastníme

09.02.2017, 09:11
Autor:
TASRTASRlmlm
Opozičná rada SaS a OĽaNO-NOVA chce zvolať mimoriadnu schôdzu v parlamente, na ktorej sa bude odvolávať premiér Robert Fico.

Opozícia podáva návrh na odvolanie premiéra Roberta Fica. Na zvolanie mimoriadnej schôdze v parlamente potrebuje 30 hlasov.

Predseda Národnej rady potom musí do týždňa zvolať schôdzu.

Dôvodom na odvolanie premiéra je podľa opozície kauza okolo zvyšovania cien energií.

Matovič: Fico sa otočil ľuďom chrbtom

Predseda vlády Robert Fico sa ľuďom otočil chrbtom. Dosadil si svojich 40 zbojníkov spolu s kapitánom Dankom, ktorí nachystali obrovský podvod na ľuďoch. Keď sme ho upozorňovali nielen my, ale aj ľudia z odbornej verejnosti, boli sme pre Fica blázni, poloblázni a pošahanci," vyhlásil Matovič v parlamente.  

Podpredsedníčka SaS Jana Kiššová tvrdí, že Fico nemá čo robiť na tejto stoličke.  "Sme presvedčení, že nestačí odvolať Holjenčíka. Tento človek iba plnil príkazy Roberta Fica, bol jeho osobným chránencom," hovorí poslankyňa. 

SaS je presvedčená, že Fico má plnú politickú zodpovednosť za aktuálnu situáciu s cenami energií. Kiššová zdôraznila, že nestačí odchod predsedu regulačného úradu Jozefa Holjenčíka z jeho postu.

Fico nevidí dôvod na odvolávanie

Predseda vlády Robert Fico v reakcii uviedol, že sa neplánuje zúčastniť mimoriadnej schôdze Národnej rady venovanej návrhu na jeho odvolanie, ktorú chce zvolať opozícia. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR v reakcii na dnešné vyjadrenia opozičných strán SaS a OĽaNO-NOVA.

"Už vopred avizujem, že sa na tomto divadle ja ani moji kolegovia nezúčastníme a budeme sa venovať práci pre ľudí," avizoval v stanovisku Fico.

"Je o mne všeobecne známe, že ako predseda vlády dlhodobo strážim stabilné ceny energií, čo som potvrdil aj razantnými krokmi, ktorými som napravil chyby regulačného úradu. Je naozaj amorálne, že návrh na moje odvolanie podávajú aj ľudia, ktorí sú zodpovední za zdražovanie cien energií za Radičovej vlády," dodal premiér.

01 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 02 - Modified: 2024-04-16 19:03:09 - Feat.: - Title: Koaličný valec. Opozícia kritizuje odvolanie Jána Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady 03 - Modified: 2024-04-15 13:11:49 - Feat.: - Title: Príspevok na opatrovanie detí s ŤZP by sa mohol zvýšiť zo 100 na 300 eur, navrhuje opozícia v parlamente 04 - Modified: 2024-04-15 14:22:15 - Feat.: - Title: Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom 05 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
20. apríl 2024 01:19