StoryEditor

Kočner obvinil Lipšica z trestného činu. Blahoželám Ficovi k novému hovorcovi, reaguje Grendel

19.10.2016, 09:58
Autor:
lmlmTASRTASR
Ešte v apríli vypísal kontroverzný podnikateľ odmeny za informácie na Daniela Lipšica a Borisa Kollára. Teraz Marián Kočner obvinil bývalého poslanca a ministra vnútra z trestného činu.

Podnikateľ Marián Kočner dnes na tlačovej konferencii obvinil bývalého poslanca a ministra vnútra Daniela Lipšica, že dával informácie novinárom v roku 2012 v prípade Kočnerovho poslania 3 miliónov eur z účtu na Malte do Privatbanky.

Banka, ktorá patrí skupine Penta, neohlásila netradičnú bankovú operáciu. Podnikateľ, ktorý sa mal nachádzať v údajných mafiánskych zoznamoch tvrdí, že v prípade tohto obvinenia mali novinári informácie priamo z vyšetrovacích spisov.

Lipšica rieši aj NAKA

Z fotokópie uznesenia o vznesení obvinenia okrem iného vyplýva, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) dňa 13. októbra 2016 v Banskej Bystrici vzniesol obvinenie Danielovi Lipšicovi a Gáborovi Grendelovi pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom ohrozovania obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva spáchaného formou spolupáchateľstva.

Okrem toho má exminister vnútra čeliť obvineniu aj z ďalšieho trestného činu a to poškodzovania cudzích práv a ohovárania.

Kočner ešte v apríli tohto roka na brífingu oznámil, že vypísal odmenu 100-tisíc pre toho, kto nájde pravdivú a overiteľnú informáciu na Daniela Lipšica.

Podnikateľ tvrdí, že od neznámej osoby dostal mail, v ktorom mal Vladimír Pčolinský Gáborovi Grendelovi, ktorý bol v tom čase riaditeľom tlačového odboru na ministerstve vnútra, poslať mail s informáciami ohľadom vyšetrovania podnikateľa.

Grendel reaguje

Kočner na brífingu povedal, že od človeka, ktorý mu poslal mail, dostal informácie aj o webovej stránke obsahujúca prepisy mailov a sms správ medzi Grendelom a novinármi.

Kočner ďalej obvinil Lipšica, že týmto konaním spáchal trestný čin, keď ako minister vnútra informoval o priebehu vyšetrovania. Gábor Grendel ihneď po brífingu poskytol pre hnonline.sk reakciu na Kočnerove obvinenia.

"Blahoželám pánovi Ficovi, Kaliňákovi a Bašternákovi k výberu nového hovorcu," napísal Grendel.

Lipšic a Grendel na utorňajšom brífingu tvrdili, že za medializovanými informáciami o vznesení obvinenia voči nim je snaha kriminalizovať opozíciu. Obvinili vládnu koalíciu z toho, že jej tečie do topánok a začala hrať hru "Kto z koho."

Nič nie je na nikoho objednávku. Celý tento prípad vznikol dávno predtým ako to všetko, na čo sa dnes Lipšic odvoláva a na čo poukazuje. Ten prípad vznikol v roku 2012,“ povedal Kočner.

01 - Modified: 2024-03-21 10:58:30 - Feat.: - Title: Nové obvinenie v kauze Gorila vnímame ako pomstu Lipšica, tvrdí Haščákov obhajca 02 - Modified: 2024-03-20 10:31:03 - Feat.: - Title: Šéf úradu vlády sa bráni voči obvineniam: Ide o osobnú pomstu Lipšica 03 - Modified: 2024-03-20 09:14:12 - Feat.: - Title: Zastavme korupciu: Zrušenie ÚŠP bude mať negatívny dosah na boj s kriminalitou 04 - Modified: 2024-03-19 14:09:26 - Feat.: - Title: Špeciálny prokurátor Lipšic zamietol sťažnosti obvinených z kauzy Vírus. Figuruje medzi nimi aj exšéf SZĽH 05 - Modified: 2024-03-18 13:04:16 - Feat.: - Title: Lipšic a ďalší prokurátori z ÚŠP sa dozvedeli, kde na generálnej prokuratúre skončia
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
20. apríl 2024 08:12