StoryEditor

"Vitajte v pekle, priatelia." Osobnosti ostro kritizovali v Bratislave Ficovu vládu

27.09.2016, 16:47
Osobnosti na čele s Milanom Kňažkom či Richardom Stankem dnes protestovali v Bratislave na Námestí SNP.

Osobnosti verejného a kultúrneho života sa dnes spojili a zorganizovali občiansky protest proti Ficovej vláde a korupcii v Bratislave na Námestí SNP.

Vyzvali premiéra, aby kvôli kauzám Bašternák a zneužívaným dievčatám v ústave v Galante okamžite odvolal ministra vnútra Roberta Kaliňáka a ministra práce Jána Richtera.

"My občania nie sme vaši otroci. Lebo vy členovia vlády ste platení z našich peňazí," píše sa vo výzve osobností adresovanej premiérovi a celej koalícii. Na odchod vyzvali aj šéfa parlamentu a koaličnej SNS Andreja Danka.

"Vás pán Danko žiadame, aby ste odstúpili zo svojej funkcie kvôli nejasnému financovaniu vašej strany a marenie demokracie," vyzývajú osobnosti.

Na demonštrácii na Námestí SNP, ktorej sa zúčastnilo vyše 500 ľudí, zaznel aj protest song ku kauze Galanta  v podaní Lucii Piussy s názvom "Vitajte v Pekle."

Protest osobností na Námestí SNP (sledujeme online) 18:59 Protest sa skončil Protest sa končí pesničkou od skupiny Živé kvety. 18:56 "Už máme toho dosť" "Nie je to málo čo žiadame, ale je to vždy menej čo žiadate vy od nás. My už máme toho dosť," tvrdia osobnosti. "Ak nás nebudete rešpektovať, pristúpime k dôraznejším opatreniam." 18:54 Osobnosti žiadajú, aby Danko odstúpil "Vás pán Danko žiadame, aby ste odstúpili zo svojej funkcie kvôli nejasnému financovaniu vašej strany a marenie demokracie," vyzývajú osobnosti. 18:53 "My občania nie sme vaši otroci" "My občania nie sme vaši otroci. Lebo vy členovia vlády ste platení z našich peňazí," vraví herec Robo Halák. "Žiadame vás, aby ste s okamžitou platnosťou odvolali Kaliňáka a Richtera v súvislosti s najnovšími kauzami." 18:21 "Celý svet sa smeje, že je to len feťák" "Peklo je keď matka stojí pred bránou a celý svet sa smeje, že je to len feťák. Vitajte v pekle priatelia," spieva sa v protest songu od Lucie Piussy.

Protest za lepšiu krajinu v Bratislave
Zdroj: HN/Nikola Richterová
18:19 "Vitajte v pekle priatelia" "Vitajte v pekle priatelia, Vitajte v pekle priatelia," spieva sa v pesničke, ktorá charakterizuje kauzu Galanta a spieva ju Lucia Piussy. 18:18 "To už je totálna žumpa" "To, čo sa deje na ministerstve práce, to už je totálna žumpa," ukončila svoj prejav Kozelová. Lucia Piussy teraz spieva Protestsong  o kauze Galanta. 18:15 Kozelová číta list od Natálie Monika Kozelová číta časť listu, súhlas ma od mamy. "Chýb je už veľa, chcem byť s vami už a užívať si domov. Mám sa toho čo veľa učiť a naprávať, ale nie tu v Galante," píše v liste Natália, ktorý číta Kozelová. 18:13 Trestné oznámenie na Erika Tomáša "To čo urobil Erik Tomáš je vrchol drzosti," hovorí Kozelová. Podľa nej Natália písala list pod nátlakom a diktoval jej ho riaditeľ ústavu Peter Tománek. "Aj to je dôvod, prečo mama Natálie sa rozhodla podať trestné oznámenie na Erika Tomáša." 18:09 Na pódiu je mama Natálie Na pódiu sa objavila mama Natálie. Od ľudí si vyslúžila obrovský potlesk. "Chcem sa poďakovať vám všetkým, aj pani Blahovej. Bol to človek, ktorý to celé otvoril. To, čo som zažila, neprajem ani jednej mame. Každý tínedžer sa môže potknúť, to sa stalo aj mojej dcére," s plačom hovorí mama Natálie.
Na pódiu sa objavila mama Natálie.
Zdroj: HN/Nikola Richterová
18:07 Kozelová: Systém je zle nastavený "Systém je tak zle nastavený a netýka sa to len týchto detí, ale tesne postihnutých ľudí," hovorí aktivistka Monika Kozelová. 18:03 "Hanba, hanba" Ľudia sú tu ticho až teraz vykriklo pár hlasov "Hanba, hanba." Dohnal ich k tomu spomínaný prípad malého Marka, ktorého násilne zobrala sociálka zo základky. 17:54 Výtvarník Rudo Sikora hovorí o tom, ako by sa museli ľudia zbližovať a vyhnúť sa rasizmu. Vyzdvihuje aj udržanie Európskej únie a hovorí o tom ako pokračuje korupcia v politike. 17:43 Fašizoidná nenávisť „Toto fašizoidné šírenie nenávisti, ktoré Bratislavu stavia proti zvyšku Slovenska, musí zmiznúť," tvrdí Kňažko.
Protest za lepšiu krajinu v Bratislave
Zdroj: HN/Nikola Richterová
17:35 "Som sklamaný z bezpríčetnosti národa" "Ani sa nemôžem vyjadrovať lebo by som bol vulgárny. Som sklamaný z bezpríčetnosti národa, že su hrdí zo športu a chýba im záujem o vážne veci a o celý ten bordel v politike," hovorí turistický sprievodca z Bratislavy František Michlík, ktorý je na proteste.
Protest za lepšiu krajinu v Bratislave
Zdroj: HN/Nikola Richterová
 
17:33 Kňažko: Kaliňák nás s Počiatkom okráda o peniaze Kňažko hovorí, že za kauzy ako Bašternák musí niesť Kaliňák zodpovednosť. "Spolu s Počiatkom nás okradajú o peniaze. Postaviť haraburdu domov sa môže stať iba na Slovensku," hovorí Kňažko. 17:32 Na pódiu je Milan Kňažko "V demokratických inštitúciách chýbajú demokrati. Napriek tomu, že nás je menej, vás chcem povzbudiť," hovorí herec Milan Kňažko.
Protest za lepšiu krajinu v Bratislave
Zdroj: HN/Nikola Richterová
17:29 Veľa mladých ľudí Na proteste sa nachádzajú stovky mladých ľudí, celkovo tam môže byť zatiaľ zhruba 500 ľudí.
Protest za lepšiu krajinu v Bratislave
Zdroj: HN/Nikola Richterová
17:28 "Keď sa dáme dokopy, tak dôkazy budú" "Dajme sa dokopy, aby sme poukázali na to, že sú tu kauzy a nebojme sa toho, že nemáme dôkazy. Keď sa dáme dokopy, dôkazy budú," hovorí Greššo. Dodal, že aj médiá majú maslo na hlave. "Prečo nie je vyšetrená smrť Ernesta Valka? Vedel veľa, preto musel odísť?"
Protest za lepšiu krajinu v Bratislave
Zdroj: HN/Nikola Richterová
17:25 Greššo: Nebojme sa povedať, čo sa nám nepáči Najdôležitejšia hodnota je slušne sa správať, hovorí Greššo. "Poznám veľa ľudí, ktorým prekáža, čo sa tu deje. O to ide, aby sme sa nebáli povedať, čo sa nám nepáči. A to je spolitizovanie justície, polície, či vojsko a prokuratúra."
Protest za lepšiu krajinu v Bratislave
Zdroj: HN/Nikola Richterová
17:23 Herec Greššo: Chceme žiťv lepšej krajine Na pódiu vystupuje známy herec Ján Greššo. "Všetci, všetci sme tu preto, že chcem žiť v lepšej krajine." 17:20 Hvorecký: Odstúpi Robert Kaliňák alebo Viera Tomanová? "Odstúpi Robert Kaliňák alebo Viera Tomanová? Nič sa nerobí. Keď chceme lepšiu krajinu tak si ju musíme vytvoriť sami," hovorí na proteste SNP spisovateľ Michal Hvorecký.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 03 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 04 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Bratislava pripravuje veľký parkovací dom. Magistrát si objednal dokumenty za niekoľko desiatok tisíc eur 05 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
19. apríl 2024 12:36