StoryEditor

Lipšic sa vzdá mandátu. Odchádzam ako poslanec, tak to cítim

22.09.2016, 11:40
Autor:
lmlmTASRTASR
Daniel Lipšic odchádza z parlamentu po tragickej nehode. Bude sa naplno venovať advokácii.

Poslanec OĽaNO-NOVA Daniel Lipšic sa dnes vzdal poslaneckého mandátu. Dôvodom je tragická dopravná nehoda, prri ktorej poslanec zabil 72-ročného muža.

"Odchádzam ako poslanec, tak to cítim. Po nehode by som sa nevedel naplno venovať poslaneckého mandátu. Celý život som robil prácu naplno. Teraz cítim, že by som poslanecký mandát nemohol vykonávať naplno. Vyhasol ľudský život a rozhodnutie bolo čisto moje rozhodnutie," vyhlásil Lipšic.

Priznal, že sa tak rozhodol po nehode v pondelok o polnoci. "Povedal som manželke, čo chcem urobiť." Lipšic o svojej budúcnosti v politike hovort nechcel, ale oznámil, že bude pokračovať ako advokát.

"Minimálne čo viem, že budem naďalej zastupovať ľudí ako advokát, ktorý bojuje za spravodlivosť," dodal poslanec. Lipšic verí, že boj za dobrú krajinu bude pokračovať.

"Je to ťažký boj, ale Slovensko stojí za to ako krajina."

K samotnej nehode sa už Lipšic nechcel vyjadrovať. Nedávno však povedal, že jeho prioritou je pomôcť pozostalým a spolupracovať s vyšetrovateľmi.

Všetko je mu ľúto. Tvrdí, že chodec mal tmavé oblečenie a zbadal ho v poslednej chvíli, a tak zrážke nedokázal zabrániť. Poslanec sa podrobil dvom dychovým skúškam s negatívnym výsledkom a požiadal aj o krvnú skúšku. Výsledok bol negatívny. Počas jazdy Lipšic netelefonoval, čo vie aj dokázať.

To, či sa nehoda stala na priechode pre chodcov alebo mimo neho, Lipšic nevie. Určiť to má podľa neho znalecký posudok. Podľa polície to bolo v blízkosti priechodu, dodal nedávno Lipšic.

Odchod Lipšica z parlamentu oslabí opozíciu. Myslí si to predseda opozičného hnutia Sme rodina Boris Kollár.

"Je to osobné rozhodnutie pána poslanca. Ja ho rešpektujem a vážim si tento krok. Mám za to, že jeho odchod oslabí opozíciu," povedal pre TASR Kollár.

ANKETAMal sa Daniel Lipšic po dopravnej nehode vzdať poslaneckého mandátu? Áno. 28% Nie. 72% Hlasovalo 2852 ľudí, aj vy

01 - Modified: 2024-04-13 07:51:18 - Feat.: - Title: Vážna dopravná nehoda: V Košiciach sa zrazili dve autá, zranených je osem ľudí 02 - Modified: 2024-04-06 14:50:48 - Feat.: - Title: Tragédia v Spišskom Podhradí je podľa Fica dôkazom, čo môže spôsobiť ľudská nedbalosť 03 - Modified: 2024-04-06 14:55:37 - Feat.: - Title: Tragická nehoda v Spišskom Podhradí: Autobus zrazil niekoľko ľudí, tri dievčatá neprežili 04 - Modified: 2024-04-05 14:11:13 - Feat.: - Title: Vážna nehoda neďaleko Dunajskej Stredy: Na mieste zasahovali tri sanitky i vrtuľník, päť ľudí utrpelo zranenia 05 - Modified: 2024-04-03 11:55:21 - Feat.: - Title: Havária na východe si vyžiadala až osem zranených. Spôsobiť ju mal šofér, ktorý viezol štátneho tajomníka s rodinou
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
20. apríl 2024 10:13