StoryEditor

Matovič v parlamente provokoval a urážal Danka: Je to skunk, ktorý príde, zasmradí a zdrhne

09.09.2016, 13:42
Autor:
lmlm
Šéf OĽaNO-NOVA Igor Matovič počas rozpravy v emotívnom prejave ostro vystúpil proti vládnej koalícii.

Šéf OĽaNO-NOVA Igor Matovič dnes vo viac ako polhodinovom prejave ostro útočil na šéfa SNS Andreja Danka, jeho stranu, ale aj na ostatné koaličné strany Most-Híd a Smer.

Matovič dokonca Danka provokoval svojimi výrokmi.

"Mne sú vaše pokuty ukradnuté"

Svoj prejav začal tým, že hľadal predsedu parlamentu. "Kde je páchateľ, kde je predseda NR SR Andrej Danko? Asi sa hanbí za svoje dielo," narážal na Dankove návrhy na zmenu Rokovacieho poriadku.

Potom prešiel aj do urážania. "Danko mi pripadá ako skunk, ktorý príde, zasmradí a zdrhne," vyhlásil Matovič v pléne.

Matovičov hnev je kvôli návrhu šéfa parlamentu na zmenu rokovacieho poriadku. Matovič mu jasne odkázal, že on žiadne zmeny rešpektovať nebude.

"Ak mi vypnú mikrofón, tak nabudúce prídem s megafónom a odrozprávam si to a budem ešte hlučnejší a ľudia si moje vystúpenie ešte viac zapamätajú. Budem chodiť v takom tričku, v akom budem chcieť. Vy si myslíte, že ma zložíte s pokutami? Mne sú vaše pokuty ukradnuté," odkázal Matovič.

Členov SNS nazval zradcami

Šéf obyčajných ďalej kritizoval Dankovu stranu, že za pol roka v koalícii na troch ministerstvách, ktoré jej patria, neurobila nič.

"Danko chce, aby bol počet členov strany nad 500 a argumentuje tým, že čím viac členov, tým lepšia práca. V pohode, rozdáme si to páni a uvidíme, čo ste urobili. Budete pri nás maličkí," kritizoval Matovič.

Na Danka vytiahol aj kauzu okolo jeho údajnej privatizácie. „Danko sa bojí toho, že ten hnusák Matovič sem donesie transparenty, ktoré budú hovoriť o zlodejinách Dankovej rodiny. Ktoré budú hovoriť o tom, že v roku 1996 Andrej Danko so svojím otcom, mamkou a sestrou sprivatizovali za bagateľ Lesostav Revúca."

Matovič  vo svojom emotívnom prejave obvinil členov SNS, že zradili voličov. Narážal pritom na oblečenie v parlamente.

"To, že máte kravatky, obleky za tritisíc z vás lepších ľudí neurobí. Môžete si dať vreckovečku do obleku, ale šatami podvody nezakryjete."

01 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško 02 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 03 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 04 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 05 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
20. apríl 2024 02:12