StoryEditor

Bugár reagoval na schôdzu parlamentu: Teraz ukážeme, že vláda pracuje

06.09.2016, 12:27

Vláda SR pracuje, plní do bodky svoj program a nie je pravda, že nie je pripravená na vládnutie. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil predseda koaličného Mosta-Híd Béla Bugár.

Dôkazom, že kabinet pracuje, je podľa jeho slov 26 vládnych návrhov zákonov, ktoré sú predložené na deviatu schôdzu Národnej rady (NR) SR. Tá sa začína dnes popoludní. "Opozícia dáva veľa návrhov, ale aká je ich kvalita?" pýtal sa Bugár.

Zároveň pripomenul, že Most-Híd šiel do kampane s troma prioritami, ktoré sa dostali aj do vládneho programu. Spomenul napr. právny štát. "Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd) predkladá návrhy na jeho posilnenie. Ide o očistu procesu verejného obstarávania od schránkových firiem či elektornizáciu justície," menoval Bugár.

Predseda poslaneckého klubu Most-Híd Gábor Gál na margo pripravovanej novely Rokovacieho poriadku NR SR, ktorý opozícia ostro kritizuje, podotkol, že je to stále živý materiál. "V takejto podobe aj my s ním máme problém. V druhom čítaní dáme pozmeňujúce návrhy," avizoval Gál.

Most-Híd chce podľa jeho slov presadiť, aby mal poslanec aj naďalej možnosť prihlásiť sa do rozpravy k danému návrhu písomne aj ústne, ako je to v súčasnosti. Novela to má zmeniť tak, že poslanec sa bude môcť prihlásiť iba raz. "Môžme sa ešte baviť aj o minutáži na vystúpenie pre poslancov, o ešte väčšom časovom priestore. Môžme sa baviť aj o tom, že časovo obmedzený priestor na vystúpenie budú mať aj podpredsedovia parlamentu," pripustil Gál.

Slová predsedu SNS Andrej Danka o tom, že nedonesie alternatívny návrh na dofinancovanie RTVS, kým ju SNS nebude mať v správe, číta Bugár tak, že Danko chce, aby návrh doniesol niekto iný. "My sme si povedali, že to musí prejsť koaličnou radou a keď prejde, dostane sa to do legislatívneho procesu. Mňa nezaujíma, kto ten návrh dá," dodal Bugár.

01 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 02 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 03 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 04 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov 05 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
19. apríl 2024 08:44