Opozičná radaHNtelevízia
StoryEditor

"Ideme bojovať so skorumpovaným mačkopsom." Opozícia prezradila ambiciózny plán

19.07.2016, 13:02
Poslanci SaS s OĽaNO-NOVA hovorili na brífingu o záveroch Opozičnej rady.

Strany SaS a OĽaNO-NOVA sa dohodli na Opozičnej rade, že v župných voľbách v roku 2017 budú spolupracovať.

Obe strany budú tvoriť jadro spolupráce a budú sa pre každý kraj zvlášť dohadovať s ďalšími stranami.

Boj proti "mačkopsu"

"Budeme viesť predkoaličné rozhovory a hľadať kandidátov na županov a krajských poslancov," vyhlásil šéf SaS Richard Sulík. Dodal, že v týchto voľbách môže prísť k meraniu síl „medzi mačkopsom, ktorý tu vládne a je až po uši namočený v korupčných prípadoch a medzi vládnutím so cťou a slušnosťou."

"Nebudeme sa trieštiť. Postupujeme spoločne v pouličných bojoch proti vládnej moci a budeme aj v župných voľbách," doplnil šéf OĽaNO-NOVA Igor Matovič.  

Protesty budú pokračovať

Strany na Opozičnej rade dnes rozhodli aj o tom, že protesty proti vládnej moci na čele s Kaliňákom a Ficom budú pokračovať aj počas leta.

Každý týždeň sa uskutoční protest pred luxusným komplexom Bonaparte, kde býva premiér Fico, a aj v jednotlivých krajských mestách. Posledný protest bude 5. septembra.

"Považovali by sme to za ústup z bojiska a preto sme sa rozhodli, že protesty budú pokračovať. Počet ľudí je stabilný a to aj napriek dovolenkám vysokým teplotám," doplnil Matovič. 

"Uvidíme, čo bude po lete"

"Budeme protestovať, kým nebude parlamentná schôdza. Keď nemôžeme zvádzať politický boj na parlamentnej pôde, budeme ho zvádzať v uliciach," povedal predseda SaS Richard Sulík.

Čo bude ďalej s protestmi po lete, sa podľa neho uvidí podľa toho, ako dopadne schôdza na odvolanie Kaliňáka. Tá má pokračovať v septembri.

Opozícia žiada Kaliňákov odchod z funkcie pre daňovú kauzu Ladislava Bašternák, ktorú mal podľa opozície Kaliňák pomáhať zametať pod koberec.

Kaliňák pôvodne popieral akýkoľvek vzťah s Bašternákom, neskôr však priznal, že od neho kúpil podiel vo firme B. A. Haus.

Podľa opozície ide o "záhadný" obchod. Opozícia kritizuje aj to, že premiér Robert Fico býva v Bašternákovom byte v komplexe Bonaparte. Žiada ho o vysťahovanie.

Program protestov v krajských mestách:
25. júl Prešov
1. august Trenčín
8. august Trnava
15. august Poprad
22. august Prievidza
29. august Banská Bystrica
5. september Martin

01 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 02 - Modified: 2024-04-16 19:03:09 - Feat.: - Title: Koaličný valec. Opozícia kritizuje odvolanie Jána Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady 03 - Modified: 2024-04-15 13:11:49 - Feat.: - Title: Príspevok na opatrovanie detí s ŤZP by sa mohol zvýšiť zo 100 na 300 eur, navrhuje opozícia v parlamente 04 - Modified: 2024-04-15 14:22:15 - Feat.: - Title: Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom 05 - Modified: 2024-04-07 14:08:27 - Feat.: - Title: Pôjde v Radičovej šľapajách alebo povedie nové SDK? Korčoka lákajú viaceré strany
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
19. apríl 2024 16:11