StoryEditor

Danko prehovoril o zrušenej schôdzi: Hrozilo, že sa Galko pobije s upratovačkami

01.07.2016, 12:36

"Upozornili sme Igora Matoviča, že jeho správanie môže vyústiť až do fyzického konfliktu," vyhlásil Andrej Danko na brífingu.

Podľa šéfa SNS reálne hrozilo, že poslanec SaS Ľubomír Galko sa pobije s upratovačkami.

"Prišiel som poprosiť opozičných poslancov, aby odstránili bilbord. V tom prišiel Galko a povedal, že tu je konflikt, to mám rád. Nemohol som dopustiť, aby svet písal o tom, že večer pred predsedníctvom sa poslanec Galko pobil s upratovačkami," vyhlásil šéf parlamentu. 

Galko Dankovu verziu o konflikte poprel. "Pán Danko povedal Matovičovi, aby transparent odstránil, čo on odmietol. Na to mu povedal, že ho dá odniesť násilím a že na to využije možnosti, ktoré má. Tak som sa Danka opýtal, čo sa zbláznil, lebo príde k nejakému konfliktu. Taká je pravda," dodal Galko. Podpredseda SaS potom svoje vyhlásenie ešte doplnil.

Andrej Danko klame. Vyhrážal sa nám ochrankou, o upratovačkách nepadlo ani slovo. Povedal Igorovi Matovičovi, aby transparent odstránil, čo on odmietol. Na to pán Danko povedal, že ho dá odniesť násilím a že na to využije všetky možnosti, ktoré má. Tak som sa ho spýtal, či sa zbláznil a či si je vedomý toho, že môže prísť k nejakému konfliktu. Pán Danko sa sám svojou hlúposťou vmanévroval do situácie, keď porušením všetkých pravidiel prerušil schôdzu a teraz sa z toho snaží vyviniť svojimi výmyslami. Mňa nech do nich láskavo nezaťahuje.“

Podľa slov Danka si Matovič musel byť plne vedomý, že na Slovensku sú od dnešného dňa pre naše predsedníctvo v Rade EÚ stovky zahraničných médií. "Chcel vyvolať teátro, aby sa o Slovensku písalo ako o štáte, kde sa fyzicky napádajú poslanci. Preto som zvolal grémium a snažil sa, aby sa poslanci zmierili a aby OĽaNO-NOVA deklarovalo, že Matovič s touto exhibíciou skončí," vysvetlil.

Danko preto požiadal Ústavnoprávny výbor NR SR o vypracovanie nového rokovacieho poriadku.

"Ten bude hovoriť, že poslanec nemá ziapať, byť v tričku, točiť schôdzu na mobil a nosiť vizuály, ktoré patria do divadla. Kto nemá slovný argument, nevie diskutovať, vyvoláva emócie a konflikt. Ja ale chcem urobiť všetko pre to, aby sme za čias môjho predsedovania určili pravidlá na normálnu diskusiu," uzavrel.

01 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 02 - Modified: 2024-04-17 12:49:11 - Feat.: - Title: Gruzínsky parlament schválil v prvom čítaní sporný zákon o zahraničnom vplyve. Opozícia hlasovanie bojkotovala 03 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 04 - Modified: 2024-04-16 16:09:50 - Feat.: - Title: Gruzínski poslanci schválili návrh sporného zákona o zahraničných agentoch. V uliciach sa protestuje 05 - Modified: 2024-04-16 12:04:40 - Feat.: - Title: V parlamente sa začala aprílová schôdza, na programe majú poslanci vyše sto bodov
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
18. apríl 2024 03:22