StoryEditor

Danko nám robí obštrukcie a správa sa ako Paška, tvrdí Matovič o odvolávaní Kaliňáka

21.06.2016, 13:43
Návrh na odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka dnes napokon opoziční poslanci SaS a OĽaNO-NOVA nepodali.

Podľa Matoviča ja dôvodom fakt, že šéf parlamentu im odkázal, že dá schôdzu až na piatok od 17.00 hod. a bude sa ťahať až do noci.

"Danko začal robiť takéto obštrukcie, pripomína to obdobie Pavla Pašku, keď bol on šéf parlamentu. Tak sme sa dohodli, že návrh podáme najskôr až piatok poobede, aby nový predseda, ktorý podľa vlastných slov uznáva inú kultúru, nemohol takúto paškovinu urobiť," vyhlásil Matovič.

Protesty budú pokračovať

Šéf OĽaNO-NOVA doplnil, že protesty proti Kaliňákovi a premiérovi Ficovi budú každý týždeň, až pokiaľ premiér neodvolá ministra vnútra.

"Máme to tam objednané na pol roka dopredu a každý týždeň budú protesty. Bude to obrovská hanba a blamáž a Fico tomu môže zabrániť tak, že odvolá Kaliňáka," dodal Matovič.

Matovič si nemyslí, že myšlienka protestov vyšumí do stratena. "Ak ľudom záleží na budúcnosti tejto krajiny a ich detí, prídu," povedal.

Protesty nie sú podľa neho o ukazovaní sa opozície, ale o názore verejnosti. Pondelňajšiu (20.6.) niekoľkotisícovú účasť na proteste označil za úspech a ľuďom za ňu poďakoval.

Prísť mali podľa neho ľudia z celého Slovenska. Opozícia tvrdí, že svojimi aktivitami nemá záujem o predčasné parlamentné voľby. "Koalícia sa rozpadá aj bez nás," povedala Veronika Remišová z OĽaNO-NOVA.

"Aj protest ukázal, že ľudia toho už majú dosť"

Podľa SaS minister Kaliňák by mal byť z funkcie odvolaný, pretože sa blíži slovenské predsedníctvo v Rade Európskej únie a ak bude naďalej ministrom, pôjde o blamáž.

"Aj protest ukázal, že ľudia toho už majú dosť," povedal Ľubomír Galko zo SaS.

Nerozumie, ako si Kaliňák nemôže spomenúť na to, ako sa spoznal s Bašternákom. Galko si myslí, že vo funkcii minister skončí do konca tohto volebného obdobia. Netrúfa si ale odhadnúť presný čas.

Názory sa podľa neho začínajú meniť aj u koaličných partnerov. Opozícii sa nepáči, že premiér šíri strach a poplašné správy o tom, že ich aktivitami môže dôjsť k napadnutiu či streľbe verejného činiteľa. Označila to za nevhodné.

Robert Kaliňák má dôveru premiéra i celého Smeru-SD. Podľa Fica Kaliňák dokázal, že nebral od Bašternáka peniaze. Fico taktiež opätovne odmietol vysťahovať sa z bytu Bašternáka v komplexe Bonaparte. Urobí tak, ak sa preukáže Bašternákova vina v prípade podozrenia z daňových únikov.

menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
26. apríl 2024 19:14