StoryEditor

Emotívna Nicholsonová ostrým tónom vynadala do očí Kaliňákovi, jej prejav sa rýchlo šíri internetom

27.04.2016, 00:00
Autor:
chocho
Kaliňákovo vystúpenie v parlamente rozzúrilo opozíciu. Nicholsonová si servítku pred ústa nebrala a venovala ministrovi veľmi emotívny prejav.

"Ešte som nezažila niekoho, kto vie viac ako hodinu klamať a pri tom ani brvou nepohnúť." Týmito slovami na Facebooku reagovala podpredsedníčka parlamentu a poslankyňa SaS Lucia Nicholsonová na vystúpenie podpredsedu vlády a ministra vnútra za Smer-SD Roberta Kaliňáka počas rozpravy k Programovému vyhláseniu vlády (PVV). To je však len slabý odvar toho, čo ministrovi povedala v parlamente.

Hodinové vystúpenie, ale iba pár slov o PVV. O to viac priestoru venoval Kaliňák opozičným poslancom Danielovi Lipšicovi, Igorovi Matovičovi za OĽaNO-NOVA a Ľubomírovi Galkovi za SaS. Takto zhrnula ministrovo vystúpenie TASR.

Kaliňákov prejav vyvolal búrlivé reakcie opozície. Do faktických poznámok na ministrovo vystúpenie sa prihlásilo 28 poslancov. Jednou z nich bola aj Nicholsonová, ktorá si servítku pred ústa nebrala a Kaliňákovi venovala veľmi emotívny prejav.

Najprv kľudným hlasom Kaliňákovi povedala, že klamal, keď tvrdil, že nezasahuje do vyšetrovania. Postupne intenzita jej hlasu rástla, až ostrým tónom ministra vnútra obvinila, že patrí medzi politikov, ktorí kradnú, klamú a ich meno je spájané s kauzou najväčšieho podvodu s DPH. Tento Nicholsonovej prejav sa rýchlo šíri Facebookom, za dve hodiny ho zdieľalo už vyše 350 ľudí.

Kaliňák sa mal podľa jej tvrdenia vyhrážať vyšetrovateľovi kauzy DPH trestným stíhaním. A to vraj preto, že poukázal na to, že do tejto kauzy môže byť zapletený aj sám minister vnútra. "Ten človek je dnes mojim poradcom pre korupciu, plne za ním stojím a nikto, ani Kaliňák, sa mu nebude z pozície sily hrubo vyhrážať," vysvetlila v statuse na sociálnej sieti Nicholsonová.

Rozprava k PVV včera pokračovala šiestym dňom. Po 20. hodine poslanci v pléne pristúpili k hlasovaniu. Tretia vláda vláda Roberta Fica v zložení strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a Sieť dostala od parlamentu dôveru, keď za ňu zahlasovalo 79 poslancov zo 142 prítomných.

01 - Modified: 2024-04-25 12:59:54 - Feat.: - Title: Nedostavil sa na vypočutie. Opozícia vyzvala prezidenta Finančnej správy, aby zodpovedal otázky na schôdzi 02 - Modified: 2024-04-21 12:28:04 - Feat.: - Title: PS možno Rašiho ako šéfa parlamentu nepodporí, Drucker odmieta spory v koalícii 03 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško 04 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 05 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
26. apríl 2024 05:29