StoryEditor

Riešili spoločnú koalíciu, vyčítali si staré spory. Pozrite si, ako sa Sulík s Bugárom doťahovali v priamom prenose

06.11.2017, 17:30
Autor:
lmlm
Napriek tomu, že témou boli výsledky župných volieb, obaja viackrát počas spoločnej diskusie odbiehali od tejto témy riešili spoločnú koalíciu a vzájomné slovné trenice.

Vláda Ivety Radičovej sa skončila pred viac ako piatimi rokmi, na staré spory z tohto obdobia sa však stále nezabudlo. Aspoň to tak vyzeralo v priamom prenose počas volebného štúdia HNtelevízie v spolupráci s Rádiom Expres medzi šéfom SaS Richardom Sulíkom a predsedom Mosta-Híd Bélom Bugárom.

Napriek tomu, že témou boli výsledky župných volieb, obaja viackrát počas spoločnej diskusie odbiehali od tejto témy a riešili spoločnú koalíciu a vzájomné slovné trenice.

„Vládnuť so 79 poslancami nie je výhra"

Tie začali po tom, ako šéf Mosta spomenul odmietnutie spolupráce zo strany SMK. Sulík Bugárovi odporučil, aby sa spojili, pretože vidí veľké riziko.

"Hrozí riziko, že keď sa nespojíte, tak nebudete ani jeden v parlamente"

Sulík zašiel v tejto problematike ešte ďalej. "Béla, ja ti poviem prečo hrozí riziko. Lebo toto môže byť kľúčové pre funkčnú pravicovú koalíciu. Obaja veľmi dobre vieme, že vládnuť so 79 poslancami nie je výhra a preto hovorím, že to môže byť kľúčový detail a je tu to riziko," pokračoval Sulík.

Bugár potom na šéfa liberálov vytiahol spoluprácu z čias Radičovej vlády.

"Obaja máme skúsenosti že napríklad štyria poslanci, ktorých si doniesol do parlamentu, čo nám robili? Neprešiel by nám rozpočet, keby Smeráci nepomohli," ohradil sa na Sulíka.

"Ježiš, Béla, už tu nevyťahuj tie halušky z roku pána. Chceš sa baviť o štyroch poslancoch? O štyroch poslancoch sa ty chceš baviť Béla?"

Vzájomné doťahovanie

Bugár spomenul aj možnú spoluprácu v prípadnej pravicovej vláde, opäť však nezabudol na minulosť.

"Ja nepotrebujem vládnuť, tak, ako sme vládli za vlády Ivety Radičovej. Ja nepotrebujem šesť hodín sedieť, debatovať a na druhý deň to neplatí," povedal šéf Mosta. Počas debaty obaja aj viackrát vtipkovali.

Na reakciu moderátora Braňa Závodského, že je Bugár 27 rokov v politike Sulík zaregoval, že on tam tak dlho nie je. "Ani nebudeš," vtipne a pohotovo odvetil šéf Mosta.

01 - Modified: 2024-02-25 13:34:51 - Feat.: - Title: "Všetko, čo je zákonné, je legitímne." Taraba hovorí o práve koalície mať šéfa SIS, Sulík o obchádzaní zákona 02 - Modified: 2023-11-29 19:48:29 - Feat.: - Title: Smer podal návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze o Expo Dubaj, chce aby Sulík škody preplatil 03 - Modified: 2023-10-21 06:31:26 - Feat.: - Title: Zmena predsedu SaS nie je aktuálna. Na jar ma zvolili na štyri roky, tvrdí Sulík 04 - Modified: 2023-07-10 15:29:06 - Feat.: - Title: Ako Sulík položil jednou vetou Uhríka na lopatky 05 - Modified: 2023-06-08 14:24:34 - Feat.: - Title: Slovensko potrebuje opäť dobiehať Európsku úniu, SaS má na to odborný tím, tvrdí Sulík
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
26. apríl 2024 14:28