StoryEditor

Energy Snina postaví tepláreň a elektráreň v jednom

16.05.2006, 00:00
Energy Snina patriaca do skupiny spoločností Slavia Capital chce za 155 miliónov korún postaviť nový agregát, ktorý bude vyrábať teplo a elektrinu spaľovaním biomasy.

Energy Snina patriaca do skupiny spoločností Slavia Capital chce za 155 miliónov korún postaviť nový agregát, ktorý bude vyrábať teplo a elektrinu spaľovaním biomasy. So stavbou chce spoločnosť začať ešte v tomto roku. Tepelný agregát s inštalovaným výkonom 16 MWt by mal byť uvedený do prevádzky začiatkom roka 2008.
"Vzhľadom na investíciu vedúcu k výraznému zvýšeniu kvality životného prostredia a smerujúcu do regiónu východného Slovenska počíta projekt s podielom zdrojov Európskej únie vo výške 60 percent investície," informoval včera hovorca Slavie Capital Peter Benčurik.
Skupina Slavia Capital odkúpila všetky energetické aktíva od krachujúcej spoločnosti Vihorlat Snina vlani v októbri. Získané aktíva sústredila do novovytvorenej spoločnosti Energy Snina. Slavia sa tak nepriamo stala významným regionálnym dodávateľom tepla pre domácnosti, ako aj tepla, elektriny a úžitkovej vody pre podniky.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
03. máj 2024 19:30