StoryEditor

Slovenské potraviny stále ubúdajú

10.05.2016, 00:00
Dôvodom je najmä cena, ktorá nie je v porovnaní s dovážanými výrobkami konkurencieschopná.

Ešte pred piatimi rokmi to bolo 50 percent. Teraz je na pultoch obchodných reťazcov iba 39 percent slovenských potravín. Veľký pokles zaznamenalo mlieko, ale aj vody a minerálky. Najhoršie však na tom sú oleje, konzervy a cukrovinky, v prípade ktorých Slováci siahajú radšej po zahraničných. Vyplýva to z prieskumu organizovaného pre Potravinársku komoru Slovensku. U zákazníkov totiž rozhoduje cena. A v tej mnohé slovenské výrobky nedokážu zahraničným konkurovať....

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Sladká bodka v kyslej afére 02 - Modified: 2024-05-16 19:14:52 - Feat.: - Title: Medzinárodný menový fond skontroluje Kyjev. Nová misia preskúma, či dodržiava podmienky úveru 03 - Modified: 2024-05-16 16:34:34 - Feat.: - Title: USA a Čína by mali vyriešiť obchodné napätie. Bidenove clá môžu roztrieštiť dodávateľov, tvrdí menový fond 04 - Modified: 2024-05-17 12:32:09 - Feat.: - Title: Prečo sa k cenám včerajška už nikdy nevrátime 05 - Modified: 2024-05-16 09:19:46 - Feat.: - Title: Tvrdenia USA a Európy o nadmernej kapacite Číny sú obchodným protekcionizmom, tvrdí ministerstvo obchodu
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. máj 2024 08:05