StoryEditor

Finančná správa kolabuje. Vyzývam Fica, aby prestal hrať šialenú hru s daňovníkmi, vyhlásil Sulík

13.04.2017, 10:51
Poslanec SaS Jozef Rajtár hovorí, že pracovníci nie sú schopní spracovávať daňové priznania, tak ako by mali. N aúradoch vládne strach a napätie.

Problém na Daňových úradoch pretrváva a stále sa stupňuje. Zamestnanci nestíhajú spracovávať daňové priznania, pretože systém Finančnej správy kolabuje.

Na brífingu to dnes vyhlásil šéf SaS Richard Sulík.

Toto je upozornenie najväčšej opozičnej strany, že tento problém ľuďom výrazne komplikuje život. Vyzývam Roberta Fica, aby prestal hrať šialenú hru s daňovníkmi a aby prestal kryť zlodejstvá, na ktoré doplácajú ľudia," vyhlásil Sulík.

Poslanec SaS Jozef Rajtár dodal, že pracovníci nie sú schopní spracovávať daňové priznania, tak ako by mali. „Na daňových úradoch vládne strach a napätie," povedal Rajtár.

Poslanec zároveň vyzval šéfa Finančnej správy, aby túto situáciu okamžite vyriešil.

"Je to už tretí rok, čo ten systém kolabuje. Vyzývam Kažimíra, aby sa priznal k zodpovednosti za Finančnú správu. On sa tvári, že sa ho to netýka pritom je za to zodpovedný," doplnil Rajtár. 

Liberáli sú presvedčení, že chýba koncepčné riešenie, po ktorom má nasledovať systém kontroly.

Žiadame, aby vznikla nezávislá komisia, kde budú odborníci, ktorí vyhodnotia súčasnú situáciu s informačným systémom a posúdia, aké riešenie by bolo najlepšie pre vzniknutú situáciu,“ zdôraznil Rajtár.

Dodal, že FS má minimálne dva predošlé systémy, ktoré sú vhodné na správu daňových subjektov.

Táto situácia sa podľa neho opakuje už tretí rok. Strana preto vyzvala ministra financií Kažimíra, aby sa prihlásil k zodpovednosti za FS a vymenil Imreczeho za krízového manažéra.

Finančná správa, teda daňové a colné úrady, sú vo všeobecnej kríze. František Imrecze túto hlbokú krízu organizácie, ktorá mu bola zverená, arogantne ignoruje,“ uzavrel Rajtár.

01 - Modified: 2024-04-15 15:39:49 - Feat.: - Title: PS a SaS nepodporia schôdzu k odvolávaniu ministerky Dolinkovej. Zvolať ju chcelo Matovičovo hnutie 02 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta 03 - Modified: 2024-04-15 11:13:16 - Feat.: - Title: SaS a PS žiadajú odchod Kuffu z funkcie, minister Taraba jeho odvolanie neavizuje 04 - Modified: 2024-04-14 08:35:17 - Feat.: - Title: Opozičná SaS odsudzuje iránsky útok na Izrael. Očakáva reakciu od rezortu zahraničia 05 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
16. apríl 2024 09:51