StoryEditor

Eminem si "zašaškoval" na úkor Jacksona

30.06.2003, 00:00

Kontroverzný americký kráľ belošského rapu Eminem si minulý týždeň vystrelil s kráľa popu, nemenej kontroverzného Michaela Jacksona, informoval škótsky denník The Daily Record. Hudobník, ktorého umelecké meno je vlastne iniciálami pravého mena -- Marshall Mathers a zároveň pomenovaním pre populárne cukríky, totiž veľmi pôsobivo napodobnil "Jackovo" škandalózne zaobchádzanie so synom Princom Michaelom III. na balkóne berlínskeho hotela spred roka. Michael Jackson svojho syna vtedy na zdesenie fanúšikov držal cez zábradlie balkóna nachádzajúceho sa na štvrtom poschodí. Eminem najprv imitoval Jacksona tým, že si pred fanúšikmi na balkóne hotela ArtHouse v Glasgowe nasadil chirurgickú masku (je známe, že popová hviezda má priam panický strach zo smogu a iných škodlivín voľne poletujúcich vo vzduchu). Potom zmizol a vrátil sa s bábikou zahalenou závojom. Ako povedal pre škótske médiá jeden z očitých svedkov: "Najprv si ju začal vyhadzovať do vzduchu, napodobňoval tým to, čo Jackson robil so svojím bábätkom. Potom udrel päsťou do vzduchu a odišiel späť do izby." Podobné "šaškovanie" sprevádzalo spevákovu koncertnú šnúru vo Veľkej Británii, britské médiá však podotýkali, že jeho vystúpenia boli na rozdiel od predošlých rokov takmer bez škandálov.
Kráľ svetových hitparád použil niekoľko úspešných návnad, aby odlákal senzácie chtivú tlač. Fotografi sa neraz vydali za nepravými Eminemovými dvojníkmi, ktorí vychádzali a vchádzali do jeho hotelu so zahalenými tvárami. Spevák sa pred tlačou a dotieravými fanúšikmi skutočne zabezpečil -- v hoteli, kde jedna noc stojí 140 libier, si prenajal 50 izieb. Mnohí fanúšikovia však pred hotelom čakali od skorých ranných hodín, aby mohli uzrieť svoj idol a čudovali sa, prečo je k nim "pravý Slim Shady" taký nemilosrdný. Nakoniec sa však ukázal práve pri spomínanom komickom výstupe imitujúcom Jacksona.
Eminem tento rok získal Oscara za song z filmu 8 Mile Lose Yourself. Na slávnostnom večere sa však odmietol zúčastniť a svoj hit nezaspieval s odôvodnením, že je na dovolenke. Od čoho si potreboval tak veľmi oddýchnuť už také jasné nebolo. Organizátori pritom do poslednej chvíle dúfali, že sa objaví. Pravdepodobne ho odradili medializované správy, že organizátori veľkolepej šou sa obávali ďalšieho škandálu. Soundtrack k filmu lámal rekordy, podobne ako jeho minuloročný album The Eminem Show.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servis, menuAlias = servis, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 19:25