StoryEditor

Krátko zo športu

08.07.2002, 00:00

CYKLISTIKA. Víťazom úvodného prológu 89. ročníka Tour de France sa stal obhajca prvenstva Američan Lance Armstrong z tímu US Postal. Druhý na šesťapolkilometrovej trati v Luxemburgu prišiel do cieľa Francúz Laurent Jalabert (+1,73 s), tretí skončil Litovčan Raimondas Rumsas (+3,19). (SITA) u Mladý slovenský cyklista Matej Jurčo zvíťazil v nedeľu na 28. ročníku juniorských pretekov Okolo Rakúska, keď po troch etapách triumfoval s náskokom 52 sekúnd pred druhým Talianom Maurom Santambrogiom. (TASR)
FUTBAL. Problém v súvislosti s odmenami futbalistov Kórejskej republiky je vyriešený. Každý z 23-členného kádra štvrtého tímu na nedávno skončených MS vrátane trénera Guusa Hiddinka dostane 255 tisíc eur. (SITA) u Podľa informácií poľských médií dostane Slovenský futbalový zväz (SFZ) od Európskej futbalovej únie (UEFA) 1,170 milióna švajčiarskych frankov ako súčasť balíka 38 miliónov frankov, ktorý UEFA rozdelí medzi jednotlivé národné zväzy. Uvedený balík získala UEFA z európskych pohárových súťaží. (TASR)
VODNÉ PÓLO. Slovenskí reprezentanti triumfovali na medzinárodnom turnaji kadetov v Košiciach. V nedeľňajšom zápase, nesúcom znaky finálového duelu, zdolali mladí Slováci svojich rovesníkov zo Slovinska presvedčivo 8:1. (SITA)
VOLEJBAL. Hráčky Slávie UK Forplast Bratislava sa v talianskej Comunanze stali víťazkami medzinárodného turnaja Torneo de Sibillini, keď postupne zdolali Nyiregyházu (Maď.) 3:0, Anconu (Tal.) 3:0, Volley Hut.Com 3:0, Third Degree (obe USA) 3:0, Vasas Budapešť (Maď.) 3:0 a vo finále Castelfidardo (Tal.) 3:2. (TASR)
ZÁPASENIE. Slovenský reprezentant v zápasení gréckorímskym štýlom Roman Meduna si po titule akademického majstra sveta z Edmontonu pripísal v nedeľu kvalitný výsledok aj na Veľkej cene Nemecka, kde obsadil v silnej konkurencii štvrté miesto. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 18:01