StoryEditor

Podniky a trhy krátko

04.07.2002, 00:00

Pivovar Topvar, a. s., Topoľčany, predal za prvých šesť mesiacov tohto roku 325,8 tis. hektolitrov piva, čo v medziročnom porovnaní znamená nárast predaja o vyše 21,5 tis. hektolitrov. Zvýšený predaj zaznamenal pivovar aj pri predaji nealkoholického nápoja Topvarkofa, kde medziročný rast predstavoval 6,4 tis. hektolitrov. Informoval o tom riaditeľ marketingu Topvaru Jozef Nemec. Topvar v prvom štvrťroku 2002 dosiahol tržby 170 mil. Sk, čo predstavuje medziročne zvýšenie o 10 %. (SITA)

Vládny kabinet schválil predaj časti podniku Hydroconsult, š. p., Bratislava, spoločnosti Terraprojekt, a. s., za 30 mil. Sk. Ide o všetok majetok štátneho podniku okrem organizačnej zložky v Českej republike v Břeclavi. Účtovná hodnota časti majetku podniku Hydroconsult Bratislava k 31. marcu 2001 predstavovala 24,709 mil. Sk. (SITA)

Fond národného majetku (FNM) SR predá svoju súčasnú 20,51-percentnú majetkovú účasť na podnikaní v spoločnosti Bardejovské Kúpele, a. s. Má to byť priamy predaj záujemcovi, ktorého vyberie fond. Zhodla sa na tom včera vláda SR schválením Návrhu na vydanie rozhodnutia o zmene rozhodnutia FNM SR o privatizácii podniku Slovenské liečebné kúpele, štátny podnik, so sídlom v Bardejovských Kúpeľoch. (TASR)

Spoločnosť Corvas, s. r. o., pre nesplatený dlh voči Kúpeľom Sliač a Kováčová (KSK), ktorý jej v pôvodnom objeme 30,3 mil. Sk, kúpele poskytli na vlastnú privatizáciu, pravdepodobne účelovo zmenila sídlo. Ako povedal právny zástupca KSK Eduard Jurovatý, Corvas sa v čase, keď mal sídlo v areáli KSK, údajne chcel dostať z pôsobnosti Krajského súdu v Banskej Bystrici, aby tak skomplikoval vyšetrovanie. (SITA)

Spoločnosť Dopravoprojekt, a. s., Bratislava, dosiahla v minulom roku podľa slovenských účtových štandardov konsolidovaný zisk 25,3 mil. Sk. V medziročnom porovnaní to predstavuje pokles o 30 %. Výroba spoločnosti medziročne klesla o 3 % na úroveň 234,35 mil. Sk. Tržby za predaj vlastných výrobkov a služieb boli 235,77 mil. Sk. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťou. (SITA)

Košická firma Nové technológie a služby (NTS) získala certifikát systému manažérstva kvality podľa STN EN ISO 9001:2001 na predaj, inštaláciu, montáž, poradenstvo, školenie a servis informačných a komunikačných systémov. Jej riaditeľ Ľubomír Palušek zdôraznil, že NTS je prvou spoločnosťou na východnom Slovensku, ktorá implementovala elektronickú, to je "bezpapierovú" verziu normy ISO, čím ušetrila na formalizácii dokumentov. ????

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 22:31