StoryEditor

U.S. Steel rozhodnutie sklamalo

26.08.2002, 00:00
Autor:
SITASITA

Americká oceliarska spoločnosť United States Steel Corporation (U.S. Steel) reagovala so sklamaním na rozhodnutie americkej vlády oslobodiť od ciel ďalších 178 oceliarskych produktov. Informovala o tom spoločnosť U.S. Steel na svojej internetovej stránke.
Generálny riaditeľ a prezident U.S. Steel Thomas J. Usher vyjadril vo štvrtok sklamanie nad počtom produktov oslobodených od ciel. "Americký domáci priemysel namietal voči oslobodeniu od cla iba v prípade tých produktov, ktoré sám vyrába, alebo pre výrobu ktorých má kapacity. Avšak medzi produkty, ktorých oslobodenie od cla sa oznámilo vo štvrtok, patria, žiaľ, aj tie, ktoré vyrábame každý deň. Viem, že predstavitelia rezortu obchodu USA pracovali na tomto procese veľmi tvrdo. Tlaky zo strany zahraničných vlád, zamerané na oslobodenie produktov od ciel, boli však veľmi silné," povedal Usher. Americkí výrobcovia ocele vyjadrili nádej, že proces oslobodzovania oceliarskych produktov od ciel by sa mal zreformovať s cieľom zaručiť, aby sa už neoslobodzovali produkty, ktoré sa vyrábajú, resp. môžu sa vyrábať v USA. Mala by sa tak zaručiť aj integrita a efektívnosť rozhodnutia prezidenta USA o uvalení ciel.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. apríl 2024 05:26