StoryEditor

VW čaká radikálna prestavba

24.09.2002, 00:00
Autor:
TASRTASR

Šéf najväčšej európskej automobilky Volkswagen (VW) Bernd Pischetsrieder v rozhovore pre nemecký denník Die Welt uviedol, že bude realizovať radikálnu prestavbu organizačnej štruktúry koncernu. Plánovanie výroby produktov sa podľa jeho predstavy stane záležitosťou šéfstva spoločnosti.
V záujme toho, aby pri plánovaní výroby v budúcnosti nedochádzalo k drahým finančným chybám, bude vo VW vytvorený výbor správnej rady pre jej plánovanie. B. Pischetsrieder sa stane jeho predsedom. Bude klásť dôraz predovšetkým na politiku modelov. Modely, ktoré nebudú ziskové, sa prestanú vyrábať a zníži sa aj počet modelov, najmä tých, čo sú si veľmi podobné. Firma bude venovať zvýšenú pozornosť vytvoreniu nových cyklov modelov a modelom, ktoré pôjdu veľmi dobre na odbyt.
B. Pischetsrieder chce v koncerne posilniť centralizáciu. Wolfsburg bude v ňom v budúcnosti zohrávať ešte významnejšiu úlohu, než je to teraz. Nepriamo kritizoval svojho predchodcu Ferdinanda Piëcha, ktorý dával dcérskym firmám VW priveľa slobody.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 19:50