StoryEditor

Serverový rad pre malé a stredné podniky

20.04.2004, 00:00

Spoločnosť HP rozširuje svoje špičkové portfólio serverov a uvádza na trh nový dvojprocesorový blade server a nový serverový rad HP ProLiant ML100, ktorý je určený pre trhové segmenty charakterizované vysokým rastom. Nový blade server HP ProLiant BL30p sa vyznačuje najhustejším osadením komponentov v rámci svojej triedy. Podnikovým zákazníkom prináša konkurenčnú výhodu tým, že umožňuje inštalovať do jedného rack stojanu vyšší počet serverov. Navyše, nové servery ProLiant ML110 a ML150, ktoré predstavujú prvé servery z radu ProLiant ML100, poskytujú malým a stredným podnikom (SMB) cenovo dostupné riešenia, ktoré sa ľahko používajú a udržiavajú.
"Spoločnosť HP sa nachádza presne tam, kde chceme našim zákazníkom ponúkať skutočne adaptívny podnik s možnosťou väčšieho výberu a pridanej hodnoty v rámci štandardných priemyselných platforiem a prinášať viac technologických inovácií v porovnaní s našimi konkurentmi," povedala Carol Hess-Nickels, riaditeľka Industry Standard Servers, Enterprise Systems Group, HP EMEA. "Dnes pristupujeme k rozšíreniu nášho serverového portfólia aj v rámci rastúcich trhových segmentov a ponúkame našim SMB zákazníkom z regiónu EMEA vyššiu hustotu osadenia komponentov a zvýšený výkon, ktorý prináša nový blade server BL30p, a jednoduché, cenovo dostupné servery ML110/ML150."
Spoločnosť HP bola firmou IDC za obdobie štvrtého štvrťroka 2003 vyhlásená za najväčšieho predajcu serverov v krajinách východnej Európy, ktoré v máji 2004 vstúpia do Európskej únie. Spoločnosť IDC stanovila poradie na základe trhového podielu na celkových príjmoch z predaja serverov v uvedenom teritóriu. Spoločnosť HP si tak vďaka týmto výsledkom posilnila prvenstvo v regióne strednej a východnej Európy (CEE). Navyše, spoločnosť HP sa vo všetkých CEE krajinách stala aj najväčším predajcom serverov s trhovým podielom vyše 33,1 % na celkových príjmoch z ich predaja, čo predstavuje skoro 2-percentný nárast oproti výsledku 31,6 % dosiahnutému v období štvrtého štvrťroka predošlého roka.
"Zákazníci, ktorí pochádzajú z regiónu EMEA a predovšetkým z východnej Európy, očividne reagujú na schopnosť spoločnosti HP prinášať na trh najširšie serverové portfólio na svete, ktoré je navyše podporované silnými lokálnymi partnermi, integrovanými službami a riešeniami za účelom cielenej inovácie založenej na hlbokom porozumení potrieb podnikov pochádzajúcich z krajín s transformujúcou sa ekonomikou," povedal Rudi Schmickl, viceprezident a generálny manažér, Enterprise Storage and Servers, HP EMEA. "Sme toho svedkami aj vo východnej Európe, kde sme dlhodobo prítomní už 30 rokov a veľmi dobre rozumieme výzvam a cieľom, ktorým čelí tento región a predovšetkým krajiny, ktoré pristupujú do Európskej únie."

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/informacne-technologie, menuAlias = informacne-technologie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
18. apríl 2024 14:40