StoryEditor

Rozprávajte po slovensky, ste len bábkou Bugára. Matovič si urobil v parlamente z Danka terč

18.04.2016, 18:45
Šéf OĽaNO Igor Matovič dnes v parlamente viackrát ostro krizoval predsedu SNS Andreja Danka. Na mušku si zobral aj Bélu Bugára.

Pán novozvolený predseda parlamentu, vy ste nás podviedli. Svoju novú funkciu začínate podvodom,“ vyhlásil v parlamente šéf OĽaNO-NOVA Igor Matovič na adresu šéfa SNS Andreja Danka.

Práve Matovič vyvolával svojimi vyjadreniami počas dnešnej schôdze parlamentu najväčší rozruch. A jeho najčastejším terčom bol práve predseda SNS Andrej Danko.

Dokázali ste, že ste len bábkou Bélu Bugára. Môže sa Gábor Gál smiať ako opica, ale je to pravda,“ dodal Matovič.

A počas rozpravy zašiel ešte ďalej. „Pán predseda Národnej rady a predseda Slovenskej národnej strany, rozprávajte po slovensky, keď vyzývate poslancov k faktickým poznámkam. Povedať najprv priezvisko a potom meno, to je po maďarsky, po slovensky je najprv meno a potom priezvisko,“ kritizoval Matovič.

Dankovi, ktorý sa v tej chvíli nachádzal pár metrov za ním, odkázal, že nedodržal chlapské slovo. „Tak ako začali podvodom Bugár a Procházka, tak ste sa k nim pridali a stali ste sa tretím podvodníkom. Pridali ste sa k nim a ku otcovi podvodníkov pánovi Robertovi Ficovi,“ pokračoval Matovič v ostrej kritike na šéfa parlamentu.

Matovič však nezostal len pri Dankovi, tvrdé slová venoval aj predsedovi koaličnej strany Most-Híd Bélovi Bugárovi.

Bugár to je človek dvoch tvári. Jedna tvár je hraná pre médiá a tá druhá je skutočná, akú predviedol aj v diskusnej relácii, keď sa vyhrážal Danielovi Lipšicovi (viac čítajte TU). Vy ste prekonali Fica 1 a 2 a vrátili ste Slovensko o viac ako dvadsať rokov dozadu. Môžete sa hanbiť, pán predseda Bugár,“ vyhlásil Matovič.

Bugár odkázal Matovičovi, že takto hlboko nedokáže klesnúť nikto a že na neho nebude reagovať vo faktickej poznámke. „Reagovať na vás je trest."

Danko potom na brífingu po schôdzi uviedol, že sa chce viackrát stretnúť so šéfom Obyčajných, aby pochopil, prečo takto vystupuje v parlamente.

01 - Modified: 2024-04-21 12:28:04 - Feat.: - Title: PS možno Rašiho ako šéfa parlamentu nepodporí, Drucker odmieta spory v koalícii 02 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško 03 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 04 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 05 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/aktualne-videa, menuAlias = aktualne-videa, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
25. apríl 2024 08:45